Jums reikės:
- 1 kg šonkauliukų;
- 1 v.š. druskos;
- 1 a.š. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 a.š. maltų lauro lapų;
- 1 a.š. česnako miltelių;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
- 0,5 stiklinės natūralių obuolių sulčių – kepimui.
Glazūrai:
- 2 v.š. medaus;
- 2 v.š. pomidorų pastos;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 v.š. česnako miltelių;
- 0,5 a.š. druskos.
- maltųjų juodųjų pipirų.
- Šonkauliukus (nesupjaustytus, prieš tai nulupus plėvę) pamarinuojame su visais išvardintais prieskoniais ir palaikome šaldytuve per naktį..
- Prieš rūkant šonkauliukus, būtinai reikia juos išdžiovinti (palaikyti sausoje patalpoje, tinka ir virtuvėje).
- Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Prieš dedant šonkauliukus, atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Į rūkyklą įdedame indą su smėliu. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba, sumažiname oro padavimą.
- Šonkauliukus dedame ant grotelių. Rūkiname 80-90 C temperatūroje apie 1 valandą. Realiai pakanka vieno karto sausų alksnio, obels malkų užkrovimo.
- Po valandos išimame ir sudedame į folijos indą, įpilame pusę stiklinės natūralių obuolių sulčių. Indą sandariai uždengiame folija.
- Rūkykloje keliame temperatūrą iki 130-140C. Kepame toliau 2 valandas.
- Atidengiame foliją ir šonkauliukus gausiai ištepame glazūra (glazūra pagaminama sumaišius visus aukščiau paminėtus produktus; medų, jei reikia, pašildome, kad suskystėtų) ir palaikome rūkykloje dar 10 min. Tą patį padarome ir su kita šonkauliukų puse.
Rūkykloje yra dvigubos sienelės su termoizoliacija, tad temperatūra palaikoma tolygiai.Kūrenamos natūralia mediena - malkomis. Rūkyklos yra metalinės ir saugios – tinka laikyti patalpoje, pavėsinėje, terasoje ar lauke. O su šia malkine rūkykla rūkinti maistą Jums bus labai paprasta!
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
SKANAUS!