Autoklavai

 

 

Autoklavas - puodas/įranga, skirta natūralių, naminių maisto produktų gamybai/konservavimui dideliame slėgyje. Galima gaminti įvairios mėsos konservus, paštetus, marinuotas daržoves, kompotus ir net uogienes.

Autoklavai turi daug privalumų lyginant su tradiciniu konservavimu:

  • taupo laiką ir sutrumpina gamybą mažiausiai 3-5 kartus;
  • labai patogu, nes autoklave nereikia stiklainių sterilizuoti, o naminiu būdu - būtina kiekvieną;
  • maistas iš autoklavo pilnai termiškai apdorotas ir saugus. Gaminiai apdorojami 100C ir aukštesnėje temperatūroje;
  • ilgas produkto galiojimo laikas. Kai kurių produktų galiojimo terminas net iki 2 metų.

 

 

Atsiprašome, tačiau prekių kategorijoje nerasta.