Jums reikės:
- kiaulienos, jautienos, žverienos dešrelių pagal poreikį. Dešros ar dešrelės turi būti prikimštos į natūralią žarną. Dešras ar dešreles galima ruošti patiems arba užsisakyti pas mėsininką. Dešros gali būti įvairaus dydžio ir storio.
1. Prieš rūkant dešras ar dešreles reikia jas apdžiovinti - mažiausiai kelias valandas palaikyti sausoje patalpoje (tinka virtuvė, sandėliukas ar panašiai). O geriausiai palikti per naktį ar net kelioms paroms pakaboti sausoje patalpoje.
2. Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Prieš dedant dešras, sumažiname temperatūrą rūkykloje iki 90 C. Į rūkykloje esantį riebalų indą supilame vandenį (apie 5 L). Sumažinamas oro padavimas.
5. Rūkiname 90C temperatūroje. Priklausomai nuo dešrų/dešrelių dydžio rūkiname nuo 2 val. iki 4 val., kol gražiai paruduoja. Karštai rūkomos kiaulienos dešros turi pasiekti 68C vidinę temperatūrą, o jautienos ar žverienos 62C. Vidinei mėsos temperatūrai matuoti naudokite
maisto termometrus, kuriuos galite įsigyti čia.
6. Po rūkymo rekomduojama kelias paras palaikyti pakabintas.
Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Dūmas yra išgaunamas natūraliai, degant sausoms malkoms. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta.
SKANAUS!