Jums reikės:
- 10 vnt. kiaušinių.
Marinatui:
- keleto žirnelių įvairių rūšių pipirų (juodųjų, kvapniųjų, rausvųjų);
- 3-4 gvazdikėlių;
- keleto grūdelių kalendros;
- 1 arbatinio šaukštelio kmynų;
- 1 valgomojo šaukšto druskos;
- 1 L vandens.
Padažui:
- Majonezo;
- česnako (pagal skonį);
- žiūpsnelis kmynų.
1. Kiaušinius kietai išvirti ir nulupti.
2. Marinatas ruošiamas į 1L vandens subėrus visus prieskonius ir pavirus 3-4 min. Marinatą reikia atvėsinti ir į jį sudėti nuluptus kiaušinius. Kiaušinius marinate palaikyti 1 val.
3. Prieš rūkant kiaušinius reikia nusausinti, išdžiovinti (keliolika minučių palaikyti sausoje patalpoje).
4. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant kaušinius atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 70-80 C. Sumažinamas oro padavimas.
5. Šį kartą rūkysime be vandens, tad indą paliekame tuščią (galima supilti smelį). Su ROYAL GRILL ir ABAS Smokehouse malkinėmis rūkyklomis rūkiname 70-80 C temperatūroje apie 1 val. ir daugiau, kol gražiai paruduoja.
Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Dūmas yra išgaunamas natūraliai, degant sausoms malkoms. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta.
Kiаušinius valgome su padažu - į mėgstamą majonezą dėti susmulkinto česnako ir kmynų ir viską išmaišyti.
Gerą kokybišką
dūminę mediena kūrenamą rūkyklą įsigyti galite
čia. O įsigyti šiuolaikišką
elektrinę rūkyklą
galite čia.
SKANAUS!