Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas!
Jums reikės:
Sausas sūdymas:
- Storesnė kiaulienos šoninė su oda (lietuviška, svilinta).
- 1 kg mėsos – 38g.nitritinės druskos.
- 1 kg mėsos – 12g. cukraus.
- 1 kg mėsos - 5g. prieskonių mišinio (nėra būtinas). Lietuvoje gana populiarus yra toks mišinys: kmynai, lauro lapai, juodieji pipirai, paprika, aitrioji paprika, kalendra.
- SAUSAS SŪDYMAS. Šoninę apipjaustome ir paruošiame vienodo dydžio gabalus. Įtriname druskos ir cukraus mišiniu. Visiškai sandariai uždarome, statome į šaldytuvą prie 3C temperatūros 20 paroms. Po 10 parų mėsą apvartome, sukeičiame vietomis ir vėl statome į šaldytuvą.
- ATMIRKYMAS. Dedame šoninę į drugną vandenį (20C) ir laikome 2-3 valandas.
- RŪKYMAS. Visuoise rūkymo etapuose nustatome 45C ltemperatūrą.
- APDŽIOVINIMAS su ventiliatoriumi 30 min.
- MĖSOS ŠILDYMAS 1 val.
- RŪKYMAS 2 val.
- PERTRAUKĖLĖ be dūmo 10 min.
- RŪKYMAS 2 val.
- ATVĖSINIMAS. Leidžiame mėsytei atvėsti 12 val. 10-12C temperatūroje. Galima valgyti, galima vakumuoti.
Rekomenduojamas gaminio galiojimo terminas: sukabinti 4C temperatūroje – iki 6 mėnesio. Suguldyti horizontaliai 4C temperatūroje – ne daugiau, kaip 2 mėnesiai. Kambario temperatūroje galima laikyti iki 1 mėnesio. Vakuumuojant produktą, galiojimo terminas dar pailgėja ir nedžiūsta.
Automatinę elektrinę BORNIAK rūkyklą įsigyti galite čia.
Kaip mums sekėsi rekonstruoti šį receptą, pažiūrėkite video štai čia. SKANAUS!