Jums reikės:
- 1kg lašišos filė;
- 75 g. druskos
- 75 g. rudojo cukraus
- Juodųjų pipirų, pagal skonį
- SŪDYMAS. Sūdymo Indo dugną pabarstome prieskonių mišiniu, guldome lašišą oda į apačią ir likusiu priekonių mišiniu lengvai įtriname visą likusią filė. Sandariai uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą 7C. Po paros lašišą pavartome. Sūdyme laikome 2-3 paras pagal lašišos storį: 1 cm - 1 para.
- ATMIRKYMAS. Lašišą atmirkome šaltame vandenyje, apie 12C, 10 min. Jei norite sūresnės, mirkome tik 5 min.
- APDŽIOVINIMAS. Traukiame lašišą iš vandens ir paliekame nuvarvėti ir apdžiūti 15-20C patalpoje, 4-12 val (arba per naktį).
- RŪKYMAS. Rūkiname 24-27C temperatūroje. Su Borniak rūkykla - 4 val. gabaliukus, 7 val - visą, ištisinę filė. Su Royal Grill arba Abas rūkykla, naudodami šalto dūmo generatorių (stalčių) - 12-24 val. Tobulam skoniui rekomenduojame vyšnios, slyvos, obels dulkes arba drožles.
- ATVĖSINIMAS. Atvėsiname per naktį, 12 val., 15C temperatūroje.
Tokiu būdu rūkytą lašišą šaldytuve galima laikyti iki 7 dienų. Rekomenduojama užvakuumuoti, kad nedžiūtų ir išlaikytų tobulą skonį. iki 20 dienų.
Skanaus!