DĖMESIO! Profesionalus ir universalus žuvies rūkymo receptas.
Jums reikės:
-
Šviežios arba šaldytos žuvies
-
Druskos, pipirų, česnako, mėgstamų prieskonių žuviai
Sūrymui paruošti reikia:
-
1L vandens;
-
60 g. druskos;
-
30g. cukraus
-
SŪDYMAS. Paruošiame sūrymą, druską ir cukrų gerai išmaišome, kol ištirpsta. Sūrymu užpilame žuvį, kad žuvis būtų pilnai apsemta. Laikome šaldytuve ar vėsioje patalpoje (apie 7C) 1-2 paras, priklausomai nu žuvies storio.
-
ATMIRKYMAS. Pamirkome švariame vandenyje 20C temperatūroje 3-5 min.
-
MARINAVIMAS. Žuvį nuvalome, nusausiname ir pabarstome žuvies prieskoniais ir kapotu česnaku.
-
APDŽIOVINIMAS. Rūkykloje nustatome 47C temperatūrą ir įstatome ventiliatorių. Laukiame kol žuvis apdžius. Paprastai trunka apie 30 min.
-
RŪKYMAS. Rūkykloje nustatome 80C temperatūrą ir rūkiname 1,5 - 2.5val. Žuvis turi pasiekti ne mažiau 56-60C vidinę mėsos temperatūrą.
Atvėsiname ir ragaujame. SKANAUS
Pažiūrėkite kaip mums sekėsi rūkinti video filmuką. Video matysite 150L talpos BBDS 1,4v rūkyklą. Video
rasite ČIA