Jums reikės:
- lašišos filė;
- 45-55 g. druskos / 1L vandens sūrymui pagaminti
- 25-30 g. cukraus / / 1L vandens sūrymui pagaminti
- prieskonių mišinio žuvies rūkymui be druskos (nebūtina)
- SŪDYMAS. Druską ir cukrą ištirpiname vandenyje ir išmaišome vandenyje. Lašišos filė supjaustome apie 500g. juostelėmis ir dedame į sūrymą. Sandariai uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą 5-7C. Sūryme laikome 3-4 paras pagal lašišos storį: 1 cm - 1 para.
- ATMIRKYMAS. Lašišą atmirkome šaltame vandenyje, apie 20C, 10 min.
- APDŽIOVINIMAS. Nusausiname, pabarstome žuvies prieskoniais (nebūtina) ir dedame į BORNIAK rūkyklą. Rūkykloje nustatome 22C ir džioviname su ventiliatoriumi 30 minučių.
- RŪKYMAS. Su Borniak rūkykla rūkiname 12-24 val. 22C temperatūroje, pagal skonį. Su Royal Grill arba Abas rūkykla, naudodami šalto dūmo generatorių (stalčių) - 12-24 val. Tobulam skoniui rekomenduojame alksnio drožles.
- ATVĖSINIMAS. Atvėsiname per naktį, 12 val., 15C temperatūroje.
Tokiu būdu rūkytą lašišą šaldytuve galima laikyti iki 7 dienų. Rekomenduojama užvakuumuoti, kad nedžiūtų ir išlaikytų tobulą skonį. iki 20 dienų.
Skanaus!
BORNIAK automatines rūkyklas galite įsigyti čia.
Rūkyklas, kepsnines, šašlykines įsigyti čia: www.gerarukykla.lt
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

