PROFESIONALUS ŠALTO RŪKYMO LAŠIŠOS FILĖ SU BORNIAK RŪKYKLA (sūdymas sūrime)

PROFESIONALUS ŠALTO RŪKYMO LAŠIŠOS FILĖ SU BORNIAK RŪKYKLA (sūdymas sūrime)
Publikuota 2025-09-22 Skaitė 8018
Jums reikės:
  • lašišos filė;
  • 45-55 g. druskos / 1L vandens sūrymui pagaminti
  • 25-30 g. cukraus /  / 1L vandens sūrymui pagaminti
  • prieskonių mišinio žuvies rūkymui be druskos (nebūtina)
 
  1. SŪDYMAS. Druską ir cukrą ištirpiname vandenyje ir išmaišome vandenyje. Lašišos filė supjaustome apie 500g. juostelėmis ir dedame į sūrymą. Sandariai uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą 5-7C.  Sūryme laikome 3-4 paras pagal lašišos storį: 1 cm - 1 para. 
  2. ATMIRKYMAS. Lašišą atmirkome šaltame vandenyje, apie 20C, 10 min. 
  3. APDŽIOVINIMAS. Nusausiname, pabarstome žuvies prieskoniais (nebūtina) ir dedame į BORNIAK rūkyklą. Rūkykloje nustatome 22C ir džioviname su ventiliatoriumi 30 minučių.
  4. RŪKYMAS. Su Borniak rūkykla rūkiname 12-24 val. 22C temperatūroje, pagal skonį. Su Royal Grill arba Abas rūkykla, naudodami šalto dūmo generatorių (stalčių) - 12-24 val. Tobulam skoniui rekomenduojame alksnio drožles.
  5. ATVĖSINIMAS. Atvėsiname per naktį, 12 val.,  15C temperatūroje.

Tokiu būdu rūkytą lašišą šaldytuve galima laikyti  iki 7 dienų. Rekomenduojama užvakuumuoti, kad nedžiūtų ir išlaikytų tobulą skonį. iki 20 dienų.

Skanaus!

BORNIAK automatines rūkyklas galite įsigyti čia.

Rūkyklas, kepsnines, šašlykines įsigyti čia:  www.gerarukykla.lt

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 


 

 


 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2023-03-29
Jums reikės: 1kg lašišos filė; 75 g. druskos 75 g. rudojo cukraus Juodųjų pipirų, pagal ...
2023-12-04
Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas! Jums reikės: Sausas sūdyma...
2024-04-26
DĖMESIO! Profesionalus ir universalus žuvies rūkymo receptas. Jums reikės: Šviežios ...
2024-07-18
Tai vienas populiariausių tradicinių Amerikietiškų BBQ šonkauliukų receptas! Lėtai ir ilgai dūmuose ...
2024-10-21
Nesudėtingas ir labai skanus rūkytos karkos vyniotinio receptas! Lėtai ir ilgai išvirta, bei dūmuose...
2025-02-21
Tai vienas populiariausių, tradicinis ir profesionalus žuvies rūkymo receptas! Lėtai sūdyta žuvis įs...
Susijusios prekės
text_reviews
AKCIJA IR DOVANOS - SKAITMENINIS MAISTO TERMOMETRAS, LOPETĖLĖ, PELENŲ VALYMO ĮRANKIS IR 2 STRYPAI KA..
€63000€69900
535
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla UWD-150V1.4. Simple. Be laikmačio, paprastas ir patogus automatikos valdy..
€1,07015€1,25900
542
Argi nebūtų puiku, jei būtų galima pasigaminti skanų rūkytą maistą nuolat netikrinus dūmų ir tempera..
€20315€23900
560
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla BBQ INOX BBDSW-150. Tai 150L talpos nerūdijančio plieno naujausias Borniak ..
€2,04900
1667
text_reviews
Borniak modelis: Smoker BBQ INOX TIMER BBDST-70V1.4. Tai 70L talpos nerūdijančio plieno naujausias..
€1,64900
1668
Prekės su nuolaida Visos prekės
Inkbird INT-11P-B – išmanus belaidis mėsos termometras. Paruošti mėsą tobulai bus da..
€5699€5999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. DOVANOS - SKAITMENINIS MAISTO TERMOMETRAS, LOPETĖLĖ, PELENŲ VALYMO ĮRAN..
€79999€89900
Aukštos kokybės dangtis šašlykinei su oro srauto durelėmis. Patogu naudoti vėju..
€2899€3999
2 įvertinimai
Profesionalios, smulkios drožlės rūkymui pagamintos iš kruopščiai atrinkto alksnio medienos. Technol..
Nuo €1444€1699