Nesudėtingas ir labai skanus rūkytos karkos vyniotinio receptas! Lėtai ir ilgai išvirta, bei dūmuose išrūkintas vyniotinio mėsytė ypač minkšta ir sultinga. TOBULA!!!
Jums reikės:
- Kiaulienos karkos be kaulo
- prieskonių mišinys ir druska
- mėsos tinklelio arba maistinio šniūro
- SŪDYMAS, MARINAVIMAS, SURIŠIMAS. Karkas nuplauname ir apdžioviname. 1kg karkos dedame 20g. druskos ir įtriname mėgstamu prieskonių mišinio (mes dedame - smulkinto lauro lapo, juodųjų maltų pipirų, česnako milteliu, ) ir susukame į vyniotinį. Gautą vyniotinį dedame į masitinį tinklelį arba surišame šniūru.
- VIRIMAS. Vyniotinius reikia virti nedidelėje temperatūroje. Mes naudojame cirkuliatoriu (sous vide) ir suvakumuotus vyniotinius verdame 90C 5 val.
- RŪKYMAS. Automatinėje Borniak rūkykloje nustatome 40C temeratūrą:
- 15 min. apdžioviname
- 1 val. šildome vyniotinius be dūmo
- 4 val. rūkiname. Rekomenduojame obels ar slyvos drožlėmis
Atvėsiname ir palaikome per naktį šaldytuve. Tobulas užkandis šalties patiekalams.
Video reportažą kaip mums sekėsi rūkyti su elektrine BORNIAK rūkykla galite rasti mūsų youtube kanale GERA RŪKYKLA LT čia.
BORNIAK automatines rūkyklas galite įsigyti čia.
SKANAUS!
Rūkyklas, kepsnines, šašlykines įsigyti čia: www.gerarukykla.lt
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!