SENOVINĖ ŠALTO RŪKYMO NUGARINĖ SU LAŠINUKU IR ODELE SU BORNIAK RŪKYKLA

SENOVINĖ ŠALTO RŪKYMO NUGARINĖ SU LAŠINUKU IR ODELE SU BORNIAK RŪKYKLA
Publikuota 2023-06-25 Skaitė 2391

Rekonstruotas, profesionalus, XIXa. receptas!

Jums reikės:

Sausas sūdymas:

  • Nugarinė su lašinuku ir oda.
  • 1 kg mėsos – 25g. nitritinės druskos
  • 1 kg mėsos – 1 g. cukraus

Sūdymas sūryme:

  • 1L vandens
  • 140g druskos
  • 5g cukraus
  • Įvairių pipirų žirnelių (nebūtinai)

 

  1. SAUSAS SŪDYMAS. Nugarinę nuplauname, apipjaustome ir paruošiame po 2-3 vienodo dydžio didelius gabalus. Įtriname druskos ir cukraus mišiniu. Laikome 4C temperatūroje 2 paras.
  2. SŪRYMAS. Vandenyje ištirpiname druską ir cukrų. Sūrymo gaminame apie 50 proc. mėsos svorio (pavyzdžiui, 8 kg mėsos – 4 litrai sūrymo). Marinuojame toliau tame pačiame inde ir sausai pasūdytą nugarinę užpilame sūrymu. Sandariai uždarome ir laikome 4C temperatūroje 10-12 parų.
  3. ATMIRKYMAS. Dedame nugarinę į šaltą vandenį ir laikome 2-3 valandas.
  4. FORMAVIMAS. Formai išlaikyti dedame į tinklelį arba tvirtai surišame virvele skersai kas 5 cm.
  5. APVIRIMAS. Jei kiaulės oda nesvilinta, rekomenduojame 3-5 min apvirti panardindami į verdantį vandenį. Leidžiame nuvarvėti ir atvėsti.
  6. RŪKYMAS. Rūkant su BORNIAK elektrine rūkykla, 30 min. apdžioviname 27C temperatūroje tiesiog pačioje rūkykloje, naudodami ventiliatorių. Rūkome 25-30C temperatūroje 24-36 valandas. Naudojame alksnio, buko, slyvos, klevo drožles,  o dar geriau - jų miksą.
  7. BRANDINIMAS. 10-15 parų laikome 12-15C temperatūroje, 75% drėgmės vėdinamoje  patalpoje. Naujuose namuose šios galimybės ne visi turi, todėl apdžioviname 1-2 paras, paviršiui apdžiūvus, dedame į vakuumą ir laikome šaldytuve 7C temperatūroje.

 

Rekomenduojamas gaminio galiojimo terminas: sukabinti ar vakuume 4C temperatūroje – iki 6 mėnesių. Kambario temperatūroje galima laikyti iki 2 mėnesių.

Video reportažą kaip mums sekėsi rūkyti su elektrine BORNIAK rūkykla galite rasti mūsų youtube kanale GERA RŪKYKLA LT čia.

Borniak elektrines rūkyklas galite įsigyti čia.

SKANAUS!

 

Gerų ir kokybiškų kepsninių galite įsigyti čia:  www.gerarukykla.lt

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!



 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2019-02-07
Tai populiarus kiaulienos šoninės vyniotinis. Odelė būna traški, o mėsytė minkšta ir sultinga. ...
2020-02-12
Jums reikės: kiaulienos karkų; druskos, pipirų, lauro lapų, mėgstamų prieskonių; ...
2023-12-04
Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas! Jums reikės: Sausas sūdyma...
2024-04-26
DĖMESIO! Profesionalus ir universalus žuvies rūkymo receptas. Jums reikės: Šviežios ...
Susijusios prekės
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla UWDT-150V1.4. Tai 150L talpos naujausias Borniak modelis, turintis papildom..
€1,07015€1,25900
542
Adapterio modelis: ZWS-01. Veikimo principas - Borniak elektrinis dūmų generatorius įsistat..
€6290€7400
547
ŠIĄ PREKĘ PRISTATYSIME  BIRŽELIO 20D. lankstusis vamzdis iki 3m. Vamzdis sustraukia ir vė..
€1190€1400
548
Maistas, skirtas rūkyti, turi būti iš anksto apdžiovintas. Užuot ieškoję tinkamos vietos džiovinti, ..
€3499
549
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900