ŠALTO RŪKYMO ŠONINĖ SU BORNIAK RŪKYKLA (senoviškas, profesionalus receptas)

ŠALTO RŪKYMO ŠONINĖ SU BORNIAK  RŪKYKLA (senoviškas, profesionalus receptas)
Publikuota 2023-12-04 Skaitė 3336

Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas!

Jums reikės:

Sausas sūdymas:

  • Storesnė kiaulienos šoninė su oda (lietuviška, svilinta).
  • 1 kg mėsos – 38g.nitritinės druskos.
  • 1 kg mėsos – 12g. cukraus.
  • 1 kg mėsos - 5g. prieskonių mišinio (nėra būtinas). Lietuvoje gana populiarus yra toks mišinys: kmynai, lauro lapai, juodieji pipirai, paprika, aitrioji paprika, kalendra.

 

  1. SAUSAS SŪDYMAS. Šoninę apipjaustome ir paruošiame vienodo dydžio gabalus. Įtriname druskos ir cukraus mišiniu. Visiškai sandariai uždarome, statome į šaldytuvą prie 3C temperatūros 20 paroms. Po 10 parų mėsą apvartome, sukeičiame vietomis ir vėl statome į šaldytuvą.
  2. ATMIRKYMAS. Dedame šoninę į drugną vandenį (20C) ir laikome 2-3 valandas.
  3. RŪKYMAS. Visuoise rūkymo etapuose nustatome 45C ltemperatūrą.
  • APDŽIOVINIMAS su ventiliatoriumi 30 min.
  • MĖSOS ŠILDYMAS 1 val.
  • RŪKYMAS 2 val.
  • PERTRAUKĖLĖ be dūmo 10 min.
  • RŪKYMAS 2 val.
  1. ATVĖSINIMAS. Leidžiame mėsytei atvėsti 12 val. 10-12C temperatūroje. Galima valgyti, galima vakumuoti.

Rekomenduojamas gaminio galiojimo terminas: sukabinti 4C temperatūroje – iki 6 mėnesio. Suguldyti horizontaliai 4C temperatūroje – ne daugiau, kaip 2 mėnesiai. Kambario temperatūroje galima laikyti iki 1 mėnesio. Vakuumuojant produktą, galiojimo terminas dar pailgėja ir nedžiūsta.

Automatinę elektrinę BORNIAK rūkyklą įsigyti galite čia.

Kaip mums sekėsi rekonstruoti šį receptą, pažiūrėkite video štai čia. SKANAUS!


 


 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2023-03-29
Jums reikės: 1kg lašišos filė; 75 g. druskos 75 g. rudojo cukraus Juodųjų pipirų, pagal ...
2023-06-25
Rekonstruotas, profesionalus, XIXa. receptas! Jums reikės: Sausas sūdymas: Nugarinė su l...
2024-04-26
DĖMESIO! Profesionalus ir universalus žuvies rūkymo receptas. Jums reikės: Šviežios ...
2024-07-18
Tai vienas populiariausių tradicinių Amerikietiškų BBQ šonkauliukų receptas! Lėtai ir ilgai dūmuose ...
2024-10-21
Nesudėtingas ir labai skanus rūkytos karkos vyniotinio receptas! Lėtai ir ilgai išvirta, bei dūmuose...
Susijusios prekės
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla UWDT-150V1.4. Tai 150L talpos naujausias Borniak modelis, turintis papildom..
€1,07015€1,25900
542
text_reviews
Borniak modelis: UWDT-70V1.4 . Tai 70L talpos naujausias Borniak modelis, turintis papildomai gamybo..
€84915€99900
543
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900