ŠALTO RŪKYMO LAŠIŠA SU BORNIAK RŪKYKLA

ŠALTO RŪKYMO LAŠIŠA SU BORNIAK RŪKYKLA
Publikuota 2023-03-29 Skaitė 4500
Jums reikės:
  • 1kg lašišos filė;
  • 75 g. druskos
  • 75 g. rudojo cukraus
  • Juodųjų pipirų, pagal skonį
 
  1. SŪDYMAS. Sūdymo Indo dugną pabarstome prieskonių mišiniu, guldome lašišą oda į apačią ir likusiu priekonių mišiniu lengvai įtriname visą likusią filė. Sandariai uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą 7C. Po paros lašišą pavartome. Sūdyme laikome 2-3 paras pagal lašišos storį: 1 cm - 1 para. 
  2. ATMIRKYMAS. Lašišą atmirkome šaltame vandenyje, apie 12C, 10 min. Jei norite sūresnės, mirkome tik 5 min.
  3. APDŽIOVINIMAS. Traukiame lašišą iš vandens ir paliekame nuvarvėti ir apdžiūti 15-20C patalpoje, 4-12 val (arba per naktį).
  4. RŪKYMAS. Rūkiname 24-27C temperatūroje. Su Borniak rūkykla - 4 val. gabaliukus, 7 val - visą, ištisinę filė. Su Royal Grill arba Abas rūkykla, naudodami šalto dūmo generatorių (stalčių) - 12-24 val. Tobulam skoniui rekomenduojame vyšnios, slyvos, obels dulkes arba drožles.
  5. ATVĖSINIMAS. Atvėsiname per naktį, 12 val.,  15C temperatūroje.

Tokiu būdu rūkytą lašišą šaldytuve galima laikyti  iki 7 dienų. Rekomenduojama užvakuumuoti, kad nedžiūtų ir išlaikytų tobulą skonį. iki 20 dienų.

Skanaus!



 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2023-12-04
Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas! Jums reikės: Sausas sūdyma...
2024-04-26
DĖMESIO! Profesionalus ir universalus žuvies rūkymo receptas. Jums reikės: Šviežios ...
2024-07-18
Tai vienas populiariausių tradicinių Amerikietiškų BBQ šonkauliukų receptas! Lėtai ir ilgai dūmuose ...
2024-10-21
Nesudėtingas ir labai skanus rūkytos karkos vyniotinio receptas! Lėtai ir ilgai išvirta, bei dūmuose...
Susijusios prekės
text_reviews
VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ, LOPETĖLĘ, PELENŲ VALYMO ĮRAN..
€63000€69900
535
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla BBQ INOX SIMPLE BBDST-150V1.4. Tai 150L talpos nerūdijančio plieno naujausi..
€1,49515€1,75900
540
text_reviews
Borniak modelis: Smoker BBQ INOX TIMER BBDST-70V1.4. Tai 70L talpos nerūdijančio plieno naujausias B..
€1,15515€1,35900
541
Smulkios drožlės rūkymui pagamintos iš kruopščiai atrinktos slyvos medienos. Technologinio proceso m..
Nuo €1766€2125
555
Argi nebūtų puiku, jei būtų galima pasigaminti skanų rūkytą maistą nuolat netikrinus dūmų ir tempera..
€20315€23900
560
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900