ŽUVIES RŪKYMAS SU BORNIAK, KLASIKINIS ŽUVIES SŪDYMO RECEPTAS

ŽUVIES RŪKYMAS SU BORNIAK, KLASIKINIS ŽUVIES SŪDYMO RECEPTAS
Publikuota 2025-02-21 Skaitė 1721

Tai vienas populiariausių, tradicinis ir profesionalus žuvies rūkymo receptas! Lėtai sūdyta žuvis įsisūdys tolygiai ir skaniai. O dūmuose išrūkyta žuvis bus TOBULA!!!

Jums reikės:

  • Žuvis (mūsų atveju - upėtakis)
  • Druska, cukrus
  • Kapotas česnakas
  • Žuvies prieskoniai (be druskos). Mes naudojame tokį mišinį: raudona saldi paprika, žalia paprika, morkos, garstyčių grūdeliai.

Universalus žuvies sūrymas (sūdymui) 1LITRUI VANDENS

  • 50-60 g. druskos
  • 30 g. cukraus

 

  1. SŪDYMAS. Išvalytą žuvį (be žiaunų) panardiname į sūrymą ir laikome 2-4 paras, priklausomai nuo žuvies dydžio. Per parą įsisūdo apie 1 cm. Laikymo temperatūra 7C.
  2. PRIESKONIAVIMAS. Išėmę iš sūrymo, žuvį nuplauname po tekančiu vandeniu. Nusausiname ir žuvies vidų barstome prieskoniaiS ir smulkintu/kapotu česnaku.
  3. APDŽIOVINIMAS. Dedame į rūkyklą ir 30 min. apdžioviname su ventiliatoriumi. Temperatūra 80C.
  4. RŪKYMAS. Rūkome 2-3 val., priklausomai nuo žuvies dydžio. Žuvis turi pasiekti mažiausiai 55C vidinę temperatūrą. Temperatūra 80C.
  5. ATVĖSINAME.

SKANAUS!

Video reportažą kaip mums sekėsi rūkyti su elektrine BORNIAK rūkykla galite rasti mūsų youtube kanale GERA RŪKYKLA LT čia.

BORNIAK automatines rūkyklas galite įsigyti čia.

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!


 

 


 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2023-03-29
Jums reikės: 1kg lašišos filė; 75 g. druskos 75 g. rudojo cukraus Juodųjų pipirų, pagal ...
2023-06-07
Skilandis minimas jau XVIa. kronikose. Tai labai senas, lietuviškas, gurmaniškas, išskirtinis mėsos ...
2024-04-26
DĖMESIO! Profesionalus ir universalus žuvies rūkymo receptas. Jums reikės: Šviežios ...
Susijusios prekės
text_reviews
TURIME SANDĖLYJE. GALIMAS GREITAS ATSIĖMIMAS KAUNE.   Borniak modelis: rūkykla BBQ INOX S..
€1,75900
540
text_reviews
TURIME SANDĖLYJE. GALIMAS GREITAS ATSIĖMIMAS KAUNE.   Borniak modelis: Smoker BBQ INO..
€1,35900
541
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla UWDT-150V1.4. Tai 150L talpos naujausias Borniak modelis, turintis papild..
€1,25900
542
text_reviews
TURIME SANDĖLYJE. GALIMAS GREITAS ATSIĖMIMAS KAUNE.   Borniak modelis: UWDT-70V1.4 ...
€99900
543
text_reviews
Profesionalios, smulkios drožlės rūkymui pagamintos iš kruopščiai atrinkto alksnio medienos. Technol..
Nuo €1699
556
Prekės su nuolaida Visos prekės
Inkbird INT-11P-B – išmanus belaidis mėsos termometras. Paruošti mėsą tobulai bus da..
€5699€5999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. DOVANOS - SKAITMENINIS MAISTO TERMOMETRAS, LOPETĖLĖ, PELENŲ VALYMO ĮRAN..
€79999€89900
Aukštos kokybės dangtis šašlykinei su oro srauto durelėmis. Patogu naudoti vėju..
€2899€3999