LIETUVIŠKAS SKILANDIS (šalto rūkymo)

LIETUVIŠKAS SKILANDIS (šalto rūkymo)
Publikuota 2023-06-07 Skaitė 2222

Skilandis minimas jau XVIa. kronikose. Tai labai senas, lietuviškas, gurmaniškas, išskirtinis mėsos gaminys!

Jums reikės:

  • 5 kg kiaulienos kumpio arba kitos liesos mėsos
  • 1 kg lašinio
  • 1 galvutė česnako
  • Juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų (pagal skonį)

1kg mėsos:

  • 22 g. nitritinės druskos
  • 6 g cukraus

 

  1. IŠPJAUSTYMAS. Išpjaustome kumpį taip, kad neliktų kremzlių, plėvių ar sausgyslių. Kumpį supjaustome šiaudeliais 1-1,5 cm  pločio. Lašinius supjaustome smulkiai. Jei norite, kad skilandyje nebūtų tarpų, galima 10%  nuo bendro kiekio gaminamos mėsos sumalti ir sumaišyti į bendrą masę.
  2. SŪDYMAS IR MARINAVIMAS. Į paruoštą bendrą mėsos masę dedame visus prieskonius ir viską lengvai paminkome. Mėsą uždengiame ir dedame į 3C šaldytuvą 2 paroms.
  3. SKILANDŽIO KIMŠIMAS. Kemšame į skilandžio pūsles. Mes naudojame dirbtines, kurias prieš kemšant reikia palaikyti sūryme 20-30 min. (1 litras vandens, 20 g. druskos). Dedame parai į šaldytuvą ir prieš rūkant nakčiai pakabiname, kad apdžiūtų.
  4. RŪKYMAS. Rūkome šaltu dūmu 20-27C laipsniu temperatūroje 1 savaitę. Jei skilandžiai dideli 2-3 kg, rūkoma 2 savaitės. Galima rūkyti dienomis ar naktimis, ar net ištisas paras.
  5. BRANDINIMAS. Po rūkymo skilandžiai kabinami brandinimui 1 mėnesį. Brandinimo patalpa 10-12C laipsnių , drėgmė 75%., gerai vėdinama. Jei nėra tinkamų sąlygų patalpos – tiesiog parai pakabiname vėsiai apdžiūti, dedame į vakumą ir laikome 7C laipsnių šaldytuve.

 

Video reportažą kaip mums sekėsi rūkinti skilandį su elektrinę BORNIAK rūkykla galite rasti mūsų youtube kanale GERA RŪKYKLA LT čia.

Borniak elektrines rūkyklas galite įsigyti čia.

SKANAUS!



 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2023-05-02
Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas! Jums reikės: Sausas sūdyma...
Susijusios prekės
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla BBQ INOX SIMPLE BBDST-150V1.4. Tai 150L talpos nerūdijančio plieno naujausi..
€1,49515€1,75900
540
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla UWDT-150V1.4. Tai 150L talpos naujausias Borniak modelis, turintis papildom..
€1,07015€1,25900
542
Argi nebūtų puiku, jei būtų galima pasigaminti skanų rūkytą maistą nuolat netikrinus dūmų ir tempera..
€20315€23900
560
Maistas, skirtas rūkyti, turi būti iš anksto apdžiovintas. Užuot ieškoję tinkamos vietos džiovinti, ..
€3499
549
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900