KEPTI ŠONKAULIUKAI KAMADO KEPSNINĖJE

KEPTI ŠONKAULIUKAI KAMADO KEPSNINĖJE
Publikuota 2018-06-07 Skaitė 37127
Jums reikės:
- 1 kg šonkauliukų;
- 1 v.š. druskos;
- 1 a.š. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 a.š. maltų lauro lapų;
- 1 a.š. česnako miltelių;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
- 0,5 stiklinės natūralių obuolių sulčių – kepimui.

Glazūrai:

- 2 v.š. medaus;
- 2 v.š. pomidorų pastos;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 v.š. česnako miltelių;
- 0,5 a.š. druskos.
- maltųjų juodųjų pipirų.
 
  1. MARINUOJAME. Šonkauliukus (nesupjaustytus, prieš tai nulupus plėvę) pamarinuojame su visais išvardintais prieskoniais ir palaikome šaldytuve per naktį.
  2. Prieš parūkant šonkauliukus, būtinai reikia juos išdžiovinti (palaikyti sausoje patalpoje, tinka ir virtuvėje). 
  3. Įkaitiname Kamado kepsninę iki 150 laipsnių. Kepsime 130C temperatūroje, todėl nereikia dėti daug anglių į kepsninę (taip lengviau kontroliuoti žemą temeratūrą). Ant žarijų dedame rūkymo kubelius ir medieną (obelis,alksnis,vaismedžiai). Dedame karščio skirstytuvą (deflektorių). Ant deflektoriaus rekomenduojame padėti indą su vandeliu riebalų surinkimui arba deflektorių apvynioti folija. Ant deflektoriaus dedame kepimo groteles.
  4. PARŪKINAME.Šonkauliukus dedame ant grotelių ir nustatome apie 90-130C. Parūkiname 1 val.
  5. KEPAME FOLIJOJE. Dedame šonkauliukus į foliją, įpilame 40 ml. natūralių obuolių ar apelsinų sulčių. Kepame 130C su deflektoriumi dar apie 2 val. Kepame, kol šonkauliukai pasieks 96C laipsnių vidinę temperatūrą. Tam reikia turėti maisto termometrą. Patikimus ir šiuolaikiškus skaitmeniniu termometrus rasite mūsų svetainėje čia
  6. GLAZŪRUOJAME. Išimame šonkauliukus iš folijos. Ištepame vieną pusę šonkauliukų pagaminta glazūra. Dedame ant grotelių ir kepame 130-150C apie 10 min. kol glazūra gražiai karamelizuojasi. Taip pat padarome su kita šonkauliukų puse. 

Kokybiškas ir patikimas Kamado kepsnines rasite mūsų el. parduotuvėje čia.

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

SKANAUS!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

SKANAUS!

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2017-06-07
Jums reikės: - varškės sūris 22% (gali būti su kmynais); - druskos apie 1 arbatinį šaukštelį (paga...
2017-06-07
Jums reikės: - 10 vnt. kiaušinių.   Marinatui: - keleto žirnelių įvairių rūšių pipirų (juo...
2017-06-07
Jums reikės: - kiaulienos, jautienos, žverienos dešrelių pagal poreikį. Dešros ar dešrelės turi...
2017-08-19
Jums reikės: - 1 kg sprandinės arba mentės! - 3 vidutinio dydžio svogūnai; - 3 vidutinio dydžio p...
2018-03-17
  Jums reikės picos padui: 400 g miltų; 200 ml vandens; 0.5 a.š. sausų mielių; 1 v.š...
2018-05-01
Jums reikės: - vištos 1.5 kg.; - 1.5 v.š. druskos; -  juodųjų pipirų; - vištienos prieskonių (...
2018-05-18
Jums reikės: - 1kg vištos sparnelių.; - 1 v.š. (nubrauktą) druskos; -  juodųjų pipirų; - čes...
2018-07-26
Jums reikės: 1 kg. faršo (700g jautienos ir 300g kiaulienos – kiaulieną rekomenduotina keisti ...
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900