Jums reikės:
- varškės sūris 22% (gali būti su kmynais);
- druskos apie 1 arbatinį šaukštelį (pagal skonį);
- kmynų apie 2 arbatiniai šaukšteliai (pagal skonį);
- smulkinto česnako apie 2-3 skilteles;
- viduržemio jūros prieskoninių žolelių apie 1 arbatinį šaukštelį.
1. Visų minėtų prieskonių mišiniu įtriname sūrį iš abiejų pusių.
2. Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Į rūkyklą įdedame vandens indą su vandeniu (galima ir smėliu). Prieš dedant sūrį atidarome rūkyklos dureles, kad sumažintume temperatūrą rūkykloje. Pakūroje esančių durelių pagalba reguliuojame oro srauto padavimą, taip sureguliuodami temeperatūra rūkykloje iki 70-80 C.
3. Rūkiname virš 30 minučių sausomis alksnio malkomis. Jei norite, kad sūris dar įgautų ir gražiai rusvą spalvą ir gaivų kvapą, likus 20 minučių - įdėkite vieną saują buko medžio.
Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Dūmas yra išgaunamas natūraliai, degant sausoms malkoms. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta.
SKANAUS!