RŪKYTAS ŠONINĖS VYNIOTINIS - PORCHETTA

RŪKYTAS ŠONINĖS VYNIOTINIS - PORCHETTA
Publikuota 2019-02-07 Skaitė 7557

Tai populiarus kiaulienos šoninės vyniotinis. Odelė būna traški, o mėsytė minkšta ir sultinga.

Jums reikės:
  • 2 kg kiaulienos šoninės;
  • 2 v.š. druskos;
  • smulkinto česnako (pagal skonį);
  • juodųjų pipirų (pagal skonį);
  • 2 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
  • 2 a.š. mėgstamų mėsos prieskonių (be druskos);
  • šviežių prieskoninių žolelių (šalavijo, petražolių, rozmarino, kalendros);
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus.

 

  1. Šoninės odą  aštriu peiliu įpjauname, kad gautųsi kvadratėliai. Šoninę išilgai įpjauname ir padarome išklotinę.
  2. Išklotinę iš abiejų pusių įtriname druska ir pipirais, o vidinę – česnaku, prieskoniais ir susmulkintomis bei pašlakstytomis aliejumi šviežiomis žolelėmis.
  3. Išklotinę suvyniojame į vyniotinį ir stipriai surišame. Taip paruoštą vyniotinį laikome šaldytuve per naktį.
  4. Prieš rūkydami, vyniotinį kelias valandas palaikome sausoje patalpoje, kad apdžiūtų.
  5. Rūkykla įkaitinama iki 200-220 laipsnių, naudojame alksnio malkas. Į riebalų surinkimo indą pilame smėlį. Vyniotinį dedame ant grotelių ir tokioje temperatūroje rūkome 30 min.
  6. Toliau rūkiname 150 C temperatūroje apie 2-2,5 valandos, kol vyniotinio vidinė temperatūra pasieks 74C. Papildomai galima žemesnėje lentynėlėje padėti indą su vandeniu riebalams surinkti. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia.

SKANAUS!

 

ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.

Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2017-12-15
RECEPTAS antjaujintas 2023 04 20 Jums reikės: - vištos apie 2 kg.; - 1L sūrymo 60g. druskos...
2019-10-18
Jums reikės: 1 kg kiaulienos šoninės; 30-32g. (arba 1 v.š. su kaupu) druskos; 0.5...
2020-02-12
Jums reikės: kiaulienos karkų; druskos, pipirų, lauro lapų, mėgstamų prieskonių; ...
2023-05-02
Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas! Jums reikės: Sausas sūdyma...
2023-06-25
Rekonstruotas, profesionalus, XIXa. receptas! Jums reikės: Sausas sūdymas: Nugarinė su l...
Susijusios prekės
text_reviews
AKCIJA! VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ, LOPETĖLĘ, PELENŲ VA..
€99999€1,29900
237
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900