NUGARINĖS VYNIOTINIS (rūkytas, virtas) SU BORNIAK RŪKYKLA

NUGARINĖS VYNIOTINIS (rūkytas, virtas) SU BORNIAK RŪKYKLA
Publikuota 2023-05-02 Skaitė 2255

Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas!

Jums reikės:

Sausas sūdymas:

  • Nugarinė su oda
  • 1 kg mėsos – 25g.nitritinės druskos
  • 1 kg mėsos – 1 g. cukraus

Sūdymas sūryme:

  • 1L vandens
  • 120-140g druskos
  • 5g cukraus
  • Įvairių pipirų žirnelių (nebūtinai)

 

  1. SAUSAS SŪDYMAS. Nugarinę apipjaustome ir paruošiame po 2 vienodo dydžio gabalus. Įtriname druskos ir cukraus mišiniu. Laikome 4C temperatūroje 2 paras.
  2. SŪRYMAS. Vandenyje ištirpiname druską ir cukrų. Sūrymo gaminame apie 50 proc. mėsos svorio (pavyzdžiui, 8 kg mėsos – 4 litrai sūrymo). Marinuojame toliau tame pačiame inde ir sausai pasūdytą nugarinę užpilame sūrymu. Sandariai uždarome ir laikome 4C temperatūroje 10-12 parų.
  3. ATMIRKYMAS. Dedame nugarinę į šaltą vandenį ir laikome 2-3 valandas.
  4. FORMAVIMAS. Du vienodus nugarinės gabalus sudedame kartu, odele į išorę. Dedame į kaproninę rūkymo rankovę  arba kojinę. Tvirtai surišame virvele, suformuodami vyniotinį.
  5. APVIRIMAS. 1 minutei panardiname į verdantį vandenį. Leidžiame nuvarvėti.
  6. RŪKYMAS. 30 min. apdžioviname ir rūkome 25-30C temperatūroje 10-12 valandų.
  7. LĖTAS VIRIMAS. Verdame 70-82C temperatūroje, kol vyniotinio vidurys pasieks ne mažiau, kaip 68C vidinę mėsos temperatūrą (maisto termometrus rasite čia). Virimo trukmė gali keistis priklausomai nuo vyniotinio dydžio. Patogumo dėlei ir tiksliai temperatūrai rekomenduojame naudoti cirkuliatorių Inkbird. 5kg dydžio vyniotiniai pasiekia reikiamą vidinę temperatūrą per 10-12 valandų.
  8. ATVĖSINIMAS. Vyniotinius guldome horizontaliai, paslegiame ir leidžiame atvėsti 10-12 valandų 10-12C temperatūroje.

 

Rekomenduojamas gaminio galiojimo terminas – sukabinti 4C temperatūroje – iki 1 mėnesio. Suguldyti horizontaliai 4C temperatūroje – ne daugiau, kaip 15 parų. Kambario temperatūroje galima laikyti iki 10 parų. Vakuumuojant produktą, galiojimo terminas dar pailgėja.

Kaip mums sekėsi rekonstruoti šį receptą, pažiūrėkite video štai čia. SKANAUS!




 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2017-12-15
RECEPTAS antjaujintas 2023 04 20 Jums reikės: - vištos apie 2 kg.; - 1L sūrymo 60g. druskos...
2019-02-07
Tai populiarus kiaulienos šoninės vyniotinis. Odelė būna traški, o mėsytė minkšta ir sultinga. ...
2023-06-07
Skilandis minimas jau XVIa. kronikose. Tai labai senas, lietuviškas, gurmaniškas, išskirtinis mėsos ...
Susijusios prekės
Skaitmeninis ypač greito nuskaitymo maisto termometras yra reikalingas ruošiant įvairius pati..
€1999€2999
294
Šis prietaisas leis Jums be didelio vargo išgauti tikslią norimo patiekalo temperatūrą. Kartu jis pr..
€9499€9999
417
text_reviews
Borniak modelis: rūkykla UWDT-150V1.4. Tai 150L talpos naujausias Borniak modelis, turintis papildom..
€1,07015€1,25900
542
text_reviews
Borniak modelis: UWDT-70V1.4 . Tai 70L talpos naujausias Borniak modelis, turintis papildomai gamybo..
€84915€99900
543
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900