RŪKYTA LYDEKA (karšto rūkymo)

RŪKYTA LYDEKA (karšto rūkymo)
Publikuota 2019-05-31 Skaitė 15674
Jums reikės:
  • Apie 2 kg lydekos
  • Smulkinto česnako (pagal skonį);
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
  • mėgstamų žuvies prieskonių (be druskos).

Lydeką sūdome „sūrime“ per naktį. Sūdymo tirpalas paruošiamas tokiu santykiu:

  • 1L vandens;
  • 50-60 g druskos (pagal skonį);
  • 30 g cukraus;
  • Įvairių pipirų žirnelių, lauro lapų.
  1. SŪDYMAS. Vandenį ir ingredientus išmaišome kol ištirps druska ir cukrus. Lydeką pamerkiame į sūrymą ir sūdome per naktį vėsioje patalpoje arba šaldytuve 7C.
  2. APDŽIOVINIMAS. Ištraukus iš sūrymo, lydeką gerai nudžioviname, o vidų ištriname mėgstamų žuvies prieskonių, maltų pipirų ir smulkinto česnako mišiniu.
  3. RŪKYMAS. ABAS rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant žuvį atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Pakūroje esančios oro sklendės pagalba sumažinamas oro padavimas. Įdedame riebalų surinkimo indą, pripiltą vandens ar smėlio. Rūkymui dedame dvi kumščio dydžio nužievintas malkas.
  4. Pirmą pusvalandį pradedame rūkinti nuo mažesnės temperatūros iki 50C. Toliau rūkiname 70-80C temperatūroje dar apie 1 valandą, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 55C. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia.

Dėka patentuotos ABAS Smokehouse technologijos, kuri leidžia kontroliuoti kaitrą rūkymo kameros viduje, žuvies rūkymui pakanka tik kelių kumščio dydžio alksnio ar vaismedžio malkų.

ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

SKANAUS!

 

 

 

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2017-06-07
Jums reikės: - karšio apie 2 kg.; - druskos apie 2 arbatiniai šaukšteliai (pagal skonį); - citrin...
2017-06-07
Jums reikės: - upėtakio iki 2 kg.; - druskos apie 2 arbatiniai šaukšteliai (pagal skonį); - citri...
2017-06-07
Jums reikės: - 0.5 kg nelukštentų karališkų krevečių; - ir viskas. 1. Šį kartą nenaudojam...
2017-07-25
Jums reikės: - karšio apie 2 kg.; - 70 g arba 2 v.š. su kaupu druskos; - 0,5 susmulkinto arba smu...
Susijusios prekės
text_reviews
Skaitmeninis maisto termometras yra reikalingas ruošiant įvairius patiekalus kepsninėse, orkaitėse, ..
€1999€2499
234
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900