Jums reikės:
Karką sūdome sūryme santykiu:
-
1L vandens;
-
50 g. druskos
-
30 g. cukraus
-
pipirų, keli lauro lapų.
- Karkas sūdome sūryme. Sūrymo paruošimas: į vandenį sudedam visus ingredientus ir užverdame, kad ištirptų druska ir cukrus. Atvėsiname ir merkiame karkas. Sūrime karkas laikome 3 paras, vėsioje patalpoje arba 7C šaldytuve.
-
Karkas mažoje kaitroje lėtai verdame apie 92C vandens temperatūroje, kad vos vos kiltų burbuliukai. Į sūrymą įdedame įvairių pipirų žirnelių, svoguną, kelias skilteles česnako ir labai lėtai užverdame. Laaabai lėtai verdamos karkos trukmė priklauso nuo karkos svorio apie 3-4 val., kol mėsa visiškai suminkštėja ir vos nekrenta nuo kaulų. Šią procedūrą labai lengva atlikti su
Souse Vide cirkuliatoriumi.
- Išvirtas karkas apdžioviname apie 1 val., palaikydami sausoje patalpoje.
- Rūkiname Royal Grill ar ABAS dūminėje rūkykloje. Rūkykla prakūrenama iki 100 laipsnių. Rūkymui naudoja stambias 1-2 alksnio/baltalksnio ar vaismedžių malkomis.Rekomenduojame rūkyti sausomis be žievės malkutėmis – alksnio, obels, slyvos, vyšnios, kriaušės, abrikoso.. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba sureguliuojame reikiamą rūkymo temperatūrą. Įdedame indą su vandeniu/arba smėliu. Dedame karką ant grotelių ir rūkome 80-100C temperatūroje 1-2 valandas pagal norimą skonį ir priklausomai nuo karkos dydžio.
Rekomenduojame karką valgyti tiesiog kaip šaltą užkandį arba patroškinti su raugintais kopūstais.
Skanaus!