TRADICIŠKAI RŪKYTA KARKA

Publikuota 2020-02-12
Jums reikės:
Karką sūdome sūryme santykiu:
 
  1. Karkas sūdome sūryme. Sūrymo paruošimas: į vandenį sudedam visus ingredientus ir užverdame, kad ištirptų druska ir cukrus. Atvėsiname ir merkiame karkas. Sūrime karkas laikome 3 paras, vėsioje patalpoje arba 7C šaldytuve.
  2. Karkas mažoje kaitroje lėtai verdame apie 92C vandens temperatūroje, kad vos vos kiltų burbuliukai. Į sūrymą įdedame įvairių pipirų žirnelių, svoguną, kelias skilteles česnako ir labai lėtai užverdame. Laaabai lėtai verdamos karkos trukmė priklauso nuo karkos svorio apie 3-4 val., kol mėsa visiškai suminkštėja ir vos nekrenta nuo kaulų. Šią procedūrą labai lengva atlikti su Souse Vide cirkuliatoriumi.
  3. Išvirtas karkas apdžioviname apie 1 val., palaikydami sausoje patalpoje. 
  4. Rūkiname Royal Grill ar ABAS dūminėje rūkykloje. Rūkykla prakūrenama iki 100 laipsnių. Rūkymui naudoja stambias 1-2 alksnio/baltalksnio ar vaismedžių malkomis.Rekomenduojame rūkyti sausomis be žievės malkutėmis – alksnio, obels, slyvos, vyšnios, kriaušės, abrikoso.. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba sureguliuojame reikiamą rūkymo temperatūrą. Įdedame indą su vandeniu/arba smėliu. Dedame karką ant grotelių ir rūkome 80-100C temperatūroje 1-2 valandas pagal norimą skonį ir priklausomai nuo karkos dydžio. 

Rekomenduojame karką valgyti tiesiog kaip šaltą užkandį arba patroškinti su raugintais kopūstais.

 
Skanaus!
 
ROYAL GRILL ir ABAS malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube. Kviečiame prisijungti!