Jums reikės:
- 0.5 kg mėgstamo fermentinio sūrio ;
- 2 a.š. kmynų (pagal skonį);
- 2-3 skiltelių smulkinto česnako;
- 2 a.š. viduržemio jūros prieskoninių žolelių;
- 2 a.š. saldžiosios raudonosios paprikos.
1. Sūrį supjaustyti maždaug 10-15 cm dydžio stačiakampiais.
2. Visų minėtų prieskonių mišiniu įtriname sūrį iš abiejų pusių.
3. Prieskoniais įtrintą sūrį atsargiai dedame į marlę arba kojinę ir gerai užrišame. Šį kartą rūkinsime pakabinę. Išsirūkęs sūris įgaus gražią apvalią formą.
4. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Į rūkyklos vandens indą supilame vandenį. Prieš dedant sūrį atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 40-50 C. Sumažinamas oro padavimas.
5. Rūkiname apie 30-40 minučių sausomis alksnio malkomis.
SKANAUS!