LIETUVIŠKAS SKILANDIS (šalto rūkymo)

LIETUVIŠKAS SKILANDIS (šalto rūkymo)
Publikuota 2023-06-07 Skaitė 357

Skilandis minimas jau XVIa. kronikose. Tai labai senas, lietuviškas, gurmaniškas, išskirtinis mėsos gaminys!

Jums reikės:

  • 5 kg kiaulienos kumpio arba kitos liesos mėsos
  • 1 kg lašinio
  • 1 galvutė česnako
  • Juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų (pagal skonį)

1kg mėsos:

  • 22 g. nitritinės druskos
  • 6 g cukraus

 

  1. IŠPJAUSTYMAS. Išpjaustome kumpį taip, kad neliktų kremzlių, plėvių ar sausgyslių. Kumpį supjaustome šiaudeliais 1-1,5 cm  pločio. Lašinius supjaustome smulkiai. Jei norite, kad skilandyje nebūtų tarpų, galima 10%  nuo bendro kiekio gaminamos mėsos sumalti ir sumaišyti į bendrą masę.
  2. SŪDYMAS IR MARINAVIMAS. Į paruoštą bendrą mėsos masę dedame visus prieskonius ir viską lengvai paminkome. Mėsą uždengiame ir dedame į 3C šaldytuvą 2 paroms.
  3. SKILANDŽIO KIMŠIMAS. Kemšame į skilandžio pūsles. Mes naudojame dirbtines, kurias prieš kemšant reikia palaikyti sūryme 20-30 min. (1 litras vandens, 20 g. druskos). Dedame parai į šaldytuvą ir prieš rūkant nakčiai pakabiname, kad apdžiūtų.
  4. RŪKYMAS. Rūkome šaltu dūmu 20-27C laipsniu temperatūroje 1 savaitę. Jei skilandžiai dideli 2-3 kg, rūkoma 2 savaitės. Galima rūkyti dienomis ar naktimis, ar net ištisas paras.
  5. BRANDINIMAS. Po rūkymo skilandžiai kabinami brandinimui 1 mėnesį. Brandinimo patalpa 10-12C laipsnių , drėgmė 75%., gerai vėdinama. Jei nėra tinkamų sąlygų patalpos – tiesiog parai pakabiname vėsiai apdžiūti, dedame į vakumą ir laikome 7C laipsnių šaldytuve.

 

Video reportažą kaip mums sekėsi rūkinti skilandį su elektrinę BORNIAK rūkykla galite rasti mūsų youtube kanale GERA RŪKYKLA LT čia.

Borniak elektrines rūkyklas galite įsigyti čia.

SKANAUS!



 

Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2023-05-02
Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas! Jums reikės: Sausas sūdyma...
Susijusios prekės
Borniak modelis: rūkykla BBQ INOX SIMPLE BBDS-150V1.4. Tai 150L talpos nerūdijančio plieno naujausia..
€1,56308€1,69900
540
Maistas, skirtas rūkyti, turi būti iš anksto apdžiovintas. Užuot ieškoję tinkamos viet..
€3149€3499
549
Borniak modelis: rūkykla UWDT-150V1.4. Tai 150L talpos naujausias Borniak modelis, turintis papildom..
€1,19900
542
Argi nebūtų puiku, jei būtų galima pasigaminti skanų rūkytą maistą nuolat netikrinus dūmų ir tempera..
€22900
560
Prekės su nuolaida Visos prekės
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS 500L Metalinė dūminė rūkykla su termoizoliacija - lengva..
€67999€73900
Aukštos kokybės dangtis šašlykinei su oro srauto durelėmis. Patogu naudoti vėju..
€2899€3999
Smulkios drožlės rūkymui pagamintos iš kruopščiai atrinkto alksnio medienos. Technolog..
Nuo €1349€1499
Apsauginis Kamado Bono Minimo kepsninės uždangalas, skirtas apsaugoti kepsninę nuo neigiamo aplinkos..
€1799€1999
Skirtas apsaugoti kepsninę nuo saulės, lietaus ir neigiamo aplinkos poveikio. Apsauginis dangalas..
€2699€2999
Apsauginis kepsninės dangalas (Media), skirtas apsaugoti kepsninę nuo neigiamo aplinkos poveikio. ..
€2699€2999
Aromatinės kedro kepimo lentutės (bbq wood planks) - naudojamos kepimui griliuose, orkaitėse ir konv..
€899€999
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   Aukštos kokybės Latvijoje gaminamas grilis su dangčiu ..
€19999€22900
Aukštos kokybės Latvijoje gaminamas grilis su dangčiu - kepsninė, šašlykinė, rū..
€14999€17900
1 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   Aukštos kokybės Latvijoje gaminamas grilis su dangčiu ..
€14999€17900
3 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. Aukščiausios kokybės pagal Gera Rūkykla LT dizainą Latvijoje gam..
€26999€29900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. Aukščiausios kokybės pagal Gera Rūkykla LT dizainą Latvijoje gam..
€28999€32900
Specializuotos BBQ pirštinės, pagamintos iš karščiui atsparios ir nedegios medž..
€1580€1699
MEATER bevielis išmanusis mėsos termometras padės tobulai paruošti mėsą kiekvieną kart..
€11610€12900