Dorada yra viena skaniausių Viduržemio jūros žuvų. Kol kas ši žuvis dar nedažnas svečias ant lietuvio stalo.
Jums reikės:
-
1 kg doradų
-
Smulkinto česnako (pagal skonį);
-
juodųjų pipirų (pagal skonį);
-
mėgstamų žuvies prieskonių (be druskos);
Doradas marinuojame sūryme per naktį. Sūrimas paruošiamas tokiu santykiu:
- 1L vandens;
- 50-60 g. druskos (pagal skonį)
- 30 g. cukraus
- Pipirų, lauro lapų.
- Ištraukus iš sūrymo, doradas gerai nudžioviname, o vidų ištriname mėgstamų žuvies prieskonių, maltų pipirų ir smulkinto česnako mišiniu.
- Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant žuvį atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 70-80 C. Sumažinamas oro padavimas. Įdedame riebalų surinkimo indą, pripiltą vandens ar smėlio.
- Rūkiname 70-80 C temperatūroje apie 1 valandą, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 55C. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia. Dėka patentuotos ABAS Smokehouse technologijos, kuri leidžia kontroliuoti kaitrą rūkymo kameros viduje, žuvies rūkymui pakanka kelių kumščio dydžio alksnio malkų.
SKANAUS!
Laiko patikrintas ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!