BBQ višta (rūkyta - kepta)
Jums reikės:
Vištą marinuojame „šlapiai“ per naktį. Marinatas paruošiamas tokiu santykiu:
- 1L vandens;
- 50 g. druskos
- 30 g. cukraus
- Pipirų, lauro lapų.
- SŪRIMO PARUOŠIMAS: į vandenį sudedam visus ingredientus ir išmaišome kol druska ištirps. Dedame vištą ir marinate laikome vištą per naktį.
- Ištrauktą iš sūrymo vištą pabarstome mėgstamais vištienos prieskoniais, juodaisiais pipirais, kmynais. Vištą pasodiname ant keramikinio laikiklio, o į laikiklio vidų pilame alaus, natūralių obuolių sulčių arba baltojo vyno. Laikiklį su višta rekomenduojame papildomai įdėti į folinę lėkštutė riebalams subėkti.
- Rūkykla įkaitinama iki 200C laipsnių. Į rūkyklą įdedame indą su smėliu (kad nereiktų keisti smėlio, jį uždengiame folija). Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba, sureguliuojame reikiamą rūkymo/kepimo temperatūrą 150-200C.
- Į rūkymo/kepimo pabaigą įsmeigiame maisto skaitmeninį termometrą ir laukiame kol vištos vidinė temperatūra pakils iki 74C (apie 1,5val., priklausomai nuo vištos dydžio). Pasiekus reikiamą temperatūrą, dar palaikome iki 10 min.
- Glazūruojame vištą Jums patinkančiu natūraliu saldžiarūgščiu padažu. Mes naudojame raudonojo vyno ir čiobrelių padažą-glazūrą. Taip išteptą vištą dar palaikome 10-20 min. rūkykloje.
SKANAUS!