BBQ VIŠTA SU ABAS SMOKEHOUSE RŪKYKLA

BBQ VIŠTA SU ABAS SMOKEHOUSE RŪKYKLA
Publikuota 2019-01-03 Skaitė 9346

BBQ višta (rūkyta - kepta)

Jums reikės:

  • 1.5 - 2 kg višta
  • druskos, cukraus, juodųjų pipirų, lauro lapų;
  • mėgstamų vištienos prieskonių;
  • kmynų;
  • saldžiarūgštis padažas glazūrai.
 

Vištą  marinuojame „šlapiai“ per naktį. Marinatas paruošiamas tokiu santykiu:

  • 1L vandens;
  • 50 g. druskos
  • 30 g. cukraus
  • Pipirų, lauro lapų.
  1. SŪRIMO PARUOŠIMAS: į vandenį sudedam visus ingredientus ir išmaišome kol druska ištirps. Dedame vištą ir marinate laikome vištą per naktį. 
  2. Ištrauktą iš sūrymo vištą pabarstome mėgstamais vištienos prieskoniais, juodaisiais pipirais, kmynais. Vištą pasodiname ant keramikinio laikiklio, o į laikiklio vidų pilame alaus, natūralių obuolių sulčių arba baltojo vyno. Laikiklį su višta rekomenduojame papildomai įdėti į folinę lėkštutė riebalams subėkti.
  3. Rūkykla įkaitinama iki 200C laipsnių. Į rūkyklą įdedame indą su smėliu (kad nereiktų keisti smėlio, jį uždengiame folija). Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba, sureguliuojame reikiamą rūkymo/kepimo temperatūrą 150-200C.
  4. Į rūkymo/kepimo pabaigą įsmeigiame maisto skaitmeninį termometrą ir laukiame kol vištos vidinė temperatūra pakils iki 74C (apie 1,5val., priklausomai nuo vištos dydžio). Pasiekus reikiamą temperatūrą, dar palaikome iki 10 min.
  5. Glazūruojame vištą Jums patinkančiu natūraliu saldžiarūgščiu padažu. Mes naudojame raudonojo vyno ir čiobrelių padažą-glazūrą. Taip išteptą vištą dar palaikome 10-20 min. rūkykloje.
SKANAUS!
 
ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rašyti komentarą
Taip pat skaitykite
2017-06-07
Jums reikės: - vištienos ketvirčiai 6 vnt.; - druskos apie 2 valgomus šaukštus (pagal skonį); -...
2017-06-07
Jums reikės: - vištienos ketvirčiai 6 vnt.; - druskos apie 1-2 valgomi šaukštai (pagal skonį); - ...
2017-12-15
RECEPTAS antjaujintas 2023 04 20 Jums reikės: - vištos apie 2 kg.; - 1L sūrymo 60g. druskos...
Susijusios prekės
text_reviews
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€54999€59999
5
text_reviews
Skaitmeninis maisto termometras yra reikalingas ruošiant įvairius patiekalus kepsninėse, orkaitėse, ..
€1999€2499
234
Keramikinis vertikalus vištos laikiklis, skirtas iškepti vištą tolygiai tiek i&..
€1999
131
Prekės su nuolaida Visos prekės
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€7599€7999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€9499€9999
Uzbekiškas ketaus kazanas yra ekologiškas maisto ruošimo indas. Jis neišskiria toksinių medžiagų, ne..
€6649€6999
ABAS krosnelė 12-16L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisyklingos formos - kazanas pilnai įsistato..
€10999€14900
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE.   ABAS krosnelė 8L -12L kazanui, skirta kūrenti malkomis. Taisy..
€9999€13900
2 įvertinimai
AKCIJA! TURIME SANDĖLYJE. VISIEMS, PERKANTIEMS RŪKYKLĄ, DOVANOJAME SKAITMENINĮ MAISTO TERMOMETRĄ,..
€79999€89900