RŪKYTA VIŠTIENA - MARINUOTI SU SOJA IR ALUMI

Publikuota 2017-06-07
Jums reikės:
- vištienos ketvirčiai 6 vnt.;
- druskos apie 1-2 valgomi šaukštai (pagal skonį);
- sojos padažas ~180 ml.
- alus šviesus 0,5 l.;
 
 
1. Vištiena įtrinama druska;
2. Sumaišomas šviesus alus su sojos padažu ir užpilama vištiena. Marinatas turi semti vištieną. Uždengiame maistine plėvele ir marinuojame 2-3 paras šaldytuve;
3. Prieš rūkant vištieną būtinai reikia išdžiovinti (gerą valandą palaikyti sausoje patalpoje). 
4. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant vištieną atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Į rūkykloje esantį indą supilame vandenį (apie 5 L). Sumažinamas oro padavimas.
5. Vištienos ketvirčius išdėliojame ant grotelių, o kad vištiena nepriliptų prie grotelių - rekomneduojame groteles sutepti teptuku aliejumi. Dedame į rūkyklą. Rūkiname 80-90 C temperatūroje apie 2-2,5 val. kol vištienos vidinė temperatūra pasieks ne mažiau 72C. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia.

Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Dūmas yra išgaunamas natūraliai, degant sausoms malkoms. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta. Ragautojai pabrėžtinai sakė, kad labai geras ir įdomus skonis palaikius 2 dienas po rūkymo.
 

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 

 SKANAUS!