ŠALTO RŪKYMO LAŠIŠA SU BORNIAK RŪKYKLA

Publikuota 2023-03-29
Jums reikės:
 
  1. SŪDYMAS. Sūdymo Indo dugną pabarstome prieskonių mišiniu, guldome lašišą oda į apačią ir likusiu priekonių mišiniu lengvai įtriname visą likusią filė. Sandariai uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą 7C. Po paros lašišą pavartome. Sūdyme laikome 2-3 paras pagal lašišos storį: 1 cm - 1 para. 
  2. ATMIRKYMAS. Lašišą atmirkome šaltame vandenyje, apie 12C, 10 min. Jei norite sūresnės, mirkome tik 5 min.
  3. APDŽIOVINIMAS. Traukiame lašišą iš vandens ir paliekame nuvarvėti ir apdžiūti 15-20C patalpoje, 4-12 val (arba per naktį).
  4. RŪKYMAS. Rūkiname 24-27C temperatūroje. Su Borniak rūkykla - 4 val. gabaliukus, 7 val - visą, ištisinę filė. Su Royal Grill arba Abas rūkykla, naudodami šalto dūmo generatorių (stalčių) - 12-24 val. Tobulam skoniui rekomenduojame vyšnios, slyvos, obels dulkes arba drožles.
  5. ATVĖSINIMAS. Atvėsiname per naktį, 12 val.,  15C temperatūroje.

Tokiu būdu rūkytą lašišą šaldytuve galima laikyti  iki 7 dienų. Rekomenduojama užvakuumuoti, kad nedžiūtų ir išlaikytų tobulą skonį. iki 20 dienų.

Skanaus!