KEPTAS VIŠČIUKAS GRILYJE SU DANGČIU

Publikuota 2020-06-27

Jums reikės:

Garnyrui: bulvės, alyvuogių aliejaus

 

  1. Vištą perkerpame per nugarą ir padarome išklotinę.
  2. Sviestą sumaišome su visais prieskoniais ir gautu mišiniu ištepame visą vištą, taip pat užkišame po krūtinėlės odele. Vištos marinuoti nebūtina, galima kepti iš karto.
  3. Vištą ir bulves dedame į kepimo indą. Aplinkui sudedame perpjautas pusiau (jei didelės – į 4 dalis) bulves, prieš tai pašlaksčius jas alyvuogių aliejumi.  
  4. ROYAL GRILL grilyje su dangčiu, įkuriame su elektriniu grilio uždegikliu LOOFT X medžio anglis, tada įkaitusias žarijas skirstome į dvi zonas, palikdami vidurį be žarijų. Temperatūrą grilyje reguliuojame dangtyje esančių oro sklendžių pagalba. Kepame 160-200C temperatūroje ne mažiau kaip iki 75C vištos vidinės temperatūros. Vištos vidinei temperatūrai matuoti naudojame maisto termometrą. 1,5kg višta kepa apie 1,5 val. Kas 20min pertepam vištos riebaliukais. Temperatūrą pareguliuojame oro sklendės pagalba dangtyje. Kepant dangtis turi būti uždengtas.

Vištos odelė traški, mėsytė sultinga ir krenta nuo kaulo, o keptos grilyje bulvės bus puikus garnyras prie šio patiekalo :)

SKANAUS!

ABAS malkinius-anglinius grilius galite įsigyti čia.

Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!