RŪKYTAS KARŠIS (karšto rūkymo)

Publikuota 2017-06-07
Jums reikės:
- karšio apie 2 kg.;
- druskos apie 2 arbatiniai šaukšteliai (pagal skonį);
- citrinpipirių 1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį);
- pusė susmulkinto arba smulkiai sukapoto (peiliu) česnako;
- žuvies prieskoninių žolelių mišinio (be druskos).
 
1. Padarome žuvies išklotinę ir užmarinuojame žuvį. Pamarinuotą laikome per naktį (galima ir trumpiau). 
2. Prieš rūkant žuvį būtinai reikia ją išdžiovinti (apie valandą palaikyti sausoje patalpoje, tinka virtuvėje). 
3. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. . Prieš dedant žuvį atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 70-80 C. Į rūkykloje esantį indą supilame vandenį (apie 5 L). Sumažinamas oro padavimas.
4. Žuvį dedame ant grotelių. Kad žuvis nepriliptų, groteles teptuku ištepame aliejumi. 
5. Rūkiname 70-80 C temperatūroje apie 1 valandą. Realiai pakanka vieno karto sausų alksnio malkų užkrovimo. 
 
Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta. 
 
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
 
 
SKANAUS!