RŪKYTA ŠONINĖ (vidutinis rūkymas)

Publikuota 2019-10-18
Jums reikės:

 

  1. Jei mėsa su šonkauliukais, juos išpjauname. Mėsą iš pradžių įtriname cukrumi, o tada – likusių prieskonių mišiniu. Dedame į šaldytuvą ir sūdome 5-10 paras, priklausomai nuo gabalų dydžio. Kas dvi paras mėsą reikia pavartyti atsiradusiame sūryme.
  2. Prieš rūkant šoninę, galima įtrinti kapotu-pjaustytu česnaku ir būtinai reikia ją apdžiovinti (palaikyti sausoje patalpoje, tinka ir virtuvėje). Turintieji ABAS profesionalią rūkyklą su tenu ir ventiliatoriumi, apdžiovinti gali pačioje rūkykloje.
  3. Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Prieš dedant šoninę, atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 50 C. Į rūkyklą įdedame indą su vandeniu. Pakuros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba, sumažiname oro padavimą ir sureguliuojame reikiamą rūkymo temperatūrą.
  4. Šoninę kabiname ant mėsos kablių arba dedame ant grotelių. Rūkiname tiksliai  45C-55C temperatūroje apie 3-5 valandas. Kas valandą įdedame kelias sauso alksnio, obels, vaismedžių malkas (rekomenduotina be žievės). Jei trūksta vandens – įpilame dar. 
  5. Kad nurimtų aromatas ir susivienodintų skonis, po rūkymo atvėsusiai šoninei duodame pailsėti, ją palaikyti kelias paras vėsioje patalpoje ar šaldytuve.

 

Skanaus!

 

ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.

Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube. Kviečiame prisijungti!