RŪKYTA LYDEKA (karšto rūkymo)

Publikuota 2019-05-31
Jums reikės:

Lydeką sūdome „sūrime“ per naktį. Sūdymo tirpalas paruošiamas tokiu santykiu:

  1. SŪDYMAS. Vandenį ir ingredientus išmaišome kol ištirps druska ir cukrus. Lydeką pamerkiame į sūrymą ir sūdome per naktį vėsioje patalpoje arba šaldytuve 7C.
  2. APDŽIOVINIMAS. Ištraukus iš sūrymo, lydeką gerai nudžioviname, o vidų ištriname mėgstamų žuvies prieskonių, maltų pipirų ir smulkinto česnako mišiniu.
  3. RŪKYMAS. ABAS rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant žuvį atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Pakūroje esančios oro sklendės pagalba sumažinamas oro padavimas. Įdedame riebalų surinkimo indą, pripiltą vandens ar smėlio. Rūkymui dedame dvi kumščio dydžio nužievintas malkas.
  4. Pirmą pusvalandį pradedame rūkinti nuo mažesnės temperatūros iki 50C. Toliau rūkiname 70-80C temperatūroje dar apie 1 valandą, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 55C. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia.

Dėka patentuotos ABAS Smokehouse technologijos, kuri leidžia kontroliuoti kaitrą rūkymo kameros viduje, žuvies rūkymui pakanka tik kelių kumščio dydžio alksnio ar vaismedžio malkų.

ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

SKANAUS!