RŪKYTAS ŠONINĖS VYNIOTINIS - PORCHETTA

Publikuota 2019-02-07

Tai populiarus kiaulienos šoninės vyniotinis. Odelė būna traški, o mėsytė minkšta ir sultinga.

Jums reikės:
  • 2 kg kiaulienos šoninės;
  • 2 v.š. druskos;
  • smulkinto česnako (pagal skonį);
  • juodųjų pipirų (pagal skonį);
  • 2 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
  • 2 a.š. mėgstamų mėsos prieskonių (be druskos);
  • šviežių prieskoninių žolelių (šalavijo, petražolių, rozmarino, kalendros);
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus.

 

  1. Šoninės odą  aštriu peiliu įpjauname, kad gautųsi kvadratėliai. Šoninę išilgai įpjauname ir padarome išklotinę.
  2. Išklotinę iš abiejų pusių įtriname druska ir pipirais, o vidinę – česnaku, prieskoniais ir susmulkintomis bei pašlakstytomis aliejumi šviežiomis žolelėmis.
  3. Išklotinę suvyniojame į vyniotinį ir stipriai surišame. Taip paruoštą vyniotinį laikome šaldytuve per naktį.
  4. Prieš rūkydami, vyniotinį kelias valandas palaikome sausoje patalpoje, kad apdžiūtų.
  5. Rūkykla įkaitinama iki 200-220 laipsnių, naudojame alksnio malkas. Į riebalų surinkimo indą pilame smėlį. Vyniotinį dedame ant grotelių ir tokioje temperatūroje rūkome 30 min.
  6. Toliau rūkiname 150 C temperatūroje apie 2-2,5 valandos, kol vyniotinio vidinė temperatūra pasieks 74C. Papildomai galima žemesnėje lentynėlėje padėti indą su vandeniu riebalams surinkti. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia.

SKANAUS!

 

ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.

Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!