BBQ VIŠTA SU ABAS SMOKEHOUSE RŪKYKLA

Publikuota 2019-01-03

BBQ višta (rūkyta - kepta)

Jums reikės:

 

Vištą  marinuojame „šlapiai“ per naktį. Marinatas paruošiamas tokiu santykiu:

  1. SŪRIMO PARUOŠIMAS: į vandenį sudedam visus ingredientus ir išmaišome kol druska ištirps. Dedame vištą ir marinate laikome vištą per naktį. 
  2. Ištrauktą iš sūrymo vištą pabarstome mėgstamais vištienos prieskoniais, juodaisiais pipirais, kmynais. Vištą pasodiname ant keramikinio laikiklio, o į laikiklio vidų pilame alaus, natūralių obuolių sulčių arba baltojo vyno. Laikiklį su višta rekomenduojame papildomai įdėti į folinę lėkštutė riebalams subėkti.
  3. Rūkykla įkaitinama iki 200C laipsnių. Į rūkyklą įdedame indą su smėliu (kad nereiktų keisti smėlio, jį uždengiame folija). Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba, sureguliuojame reikiamą rūkymo/kepimo temperatūrą 150-200C.
  4. Į rūkymo/kepimo pabaigą įsmeigiame maisto skaitmeninį termometrą ir laukiame kol vištos vidinė temperatūra pakils iki 74C (apie 1,5val., priklausomai nuo vištos dydžio). Pasiekus reikiamą temperatūrą, dar palaikome iki 10 min.
  5. Glazūruojame vištą Jums patinkančiu natūraliu saldžiarūgščiu padažu. Mes naudojame raudonojo vyno ir čiobrelių padažą-glazūrą. Taip išteptą vištą dar palaikome 10-20 min. rūkykloje.
SKANAUS!
 
ABAS SMOKEHOUSE malkines rūkyklas galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!