KEPTA VIŠTA KAMADO KEPSNINĖJE

Publikuota 2018-05-01
Jums reikės:
- vištos 1.5 kg.;
- 1.5 v.š. druskos;
-  juodųjų pipirų;
- vištienos prieskonių (be druskos);
- Alaus 0,5L
Garnyrui: bulvės, morkos, porai
 
Vištą įtriname visais prieskoniais ir paliekame šaldytuve marinuotis per naktį.
 
Į vištos keraminį laikiklį pripilame alaus ir ant jo sodiname vištą. Aplinkui sudedame aliejumi pašlakstytas ir kmynais pabarstytas bulves. Morkas ir porus supjaustome griežinėliais ir dedame sluoksniais: morkos – porai – morkos, taip pat pašlakstome aliejumi. Baigiant kepti, daržoves pabarstome druska.
 
Įkaitiname keramikinę Kamado kepsninę, keraminį karščio deflektorių ir kepame ant netiesioginės kaitros, maistą padedame ant grotelių. Kepame 220C 1 val. Kol vištos vidinė temperatūrą pasiekia 74C temperatūrą. 10 minučių uždengiam garnyrą kepimo folija, vištą paskrudiname pagal skonį.

SKANAUS!

Gerus ir patikimus maisto termometrus galite įsigyti čia.
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kokybiškas ir patikimas kamado kepsnines rasite čia: