RŪKYTI LAŠINIAI (vidutinis rūkymas)

Publikuota 2018-01-11
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos lašinių su kumpeliu;
- 1 a.š. cukraus;
- 1 v.š.druskos;
- 0,5 a.š. maltų lauro lapų;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
 
  1. Lašinukus gražiai apipjaustome.  Ištriname su cukrumi, o tada su likusių priekonių mišiniu (druska, pipirai ir malti lauro lapai). Laikome šaldytuve ir leidžiame marinuotis 3-5 paras. Po paros galima apversti ar palaistyti susidariusiu  sūrymu.   
  2. Prieš rūkant lašinius, būtinai reikia juos išdžiovinti (palaikyti  per naktį sausoje vėsioje gerai vėdinamoje  patalpoje).
  3. Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Prieš dedant nlašinukus, atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 50 C. Į rūkyklą įdedame indą su vandeniu ar smėliu. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba sumažiname oro padavimą ir sureguliuojame reikiamą rūkymo temperatūrą.
  4. Lašinius dedame ant grotelių arba kabiname ant mėsos kablių. Rūkiname tiksliai 40-50C temperatūroje apie 3-4 valandas, atsižvelgiant į lašinių dydį. Kas valandą įdedame kelias sauso alksnio, obels malkas, jei trūksta vandens – įpilame dar. 

 

Rūkykloje yra dvigubos sienelės su termoizoliacija, tad temperatūra palaikoma tolygiai. Rūkyklos yra metalinės ir saugios – tinka laikyti patalpoje, pavėsinėje, terasoje ar lauke.  Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės. O su šia malkine rūkykla rūkinti maistą Jums bus labai paprasta!

 

SKANAUS!