TRADICIŠKAI RŪKYTA VIŠTA

Publikuota 2017-12-15
RECEPTAS antjaujintas 2023 04 20
Jums reikės:
- vištos apie 2 kg.;
- 1L sūrymo 60g. druskos;
- 1L sūrymo 30g. cukraus;
- keleto grūdelių įvairių pipirų (kvapiųjų, baltųjų, žaliųjų);
- keleto grūdelių kalendros;
- 2-3 lauro lapų;
- įvairių prieskoninių žolelių, pagal skonį;
- kmynų (pabarstyti prieš pat rūkymą).

1. SŪRYMAS. Sūrymo kiekis priklauso nuo turimo indo. Vandens reikia maždaug 1,5 - 2 kartus daugiau, nei sveria višta. Į 1 litrą šalto vandens dedame 60g. druskos ir 30 g. cukraus. Išmaišome, kad druska ir cukrus pilnai ištirptų ir įdedame kelis lauro lapus, pipirų ir kalendros žirnelius. Sūryme vištą laikome 2 paras, šaltai 7C temperatūroje (arba šaldytuve).
2. APDŽIOVINIMAS. Išimame iš sūrymo, apibarstome mėgstamais prieskoniais ir kmynais. Paliekame 1 val apdžiūti.
3. RŪKYMAS. Prakūrename ROYAL GRILL arba ABAS rūkyklą. Į riebalų indą pilame vandenį. Rūkiname 90-110C temeperatūroje apie 3-4 valandas, kol pasieks mažiausiai 68C vištos vidinė temeperatūra krūtinėlėje. Rūkindami stebime, kad nepritrūktų riebalų inde vandens. Rūkymui rekomenduojame naudoti vaismedžius - slyvą, vyšnią, abrikosą, kriaušę.
4. Atvėsiname vištą ir per naktį palaikome šaltoje temperatūroje 7C-12C(arba šaldytuve). Sekančią dieną ragaujame!
 
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
 
SKANAUS!