KARŠTO RŪKYMO NUGARINĖ

Publikuota 2017-10-26
Jums reikės:
- 1 kg nugarinės;
- 1 a.š. cukraus;
- 28 g druskos (1 v.š.);
-1 a.š. maltų lauro lapų;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
 
  1. Nugarinę padaliname išilgai į 2-3 dalis ir gražiai apipjaustome.  Ištriname su cukrumi, o tada su likusių priekonių mišiniu (druska, pipirai ir malti lauro lapai). Laikome šaldytuve ir leidžiame marinuotis 3 paras. Po paros galima apversti ar palaistyti susidariusiu  sūrymu.   
  2. Prieš rūkant nugarinę, būtinai reikia ją išdžiovinti (palaikyti sausoje patalpoje, tinka ir virtuvėje) ir įdėti į kojinę ar susukti į marlę.
  3. Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Prieš dedant nugarinę, atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 90 C. Į rūkyklą įdedame indą su vandeniu ar smėliu. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba, sumažiname oro padavimą ir sureguliuojame reikiamą rūkymo temperatūrą.
  4. Nugarinę dedame ant grotelių. Rūkiname  90 C temperatūroje apie 3-5 valandas, atsižvelgiant į nugarinės dydį. Rūkiname kol vidinė mėsos temperatūra pasieks ne mažiau 68C. Mėsos vidinei temperatūrai matuoti termometrus rasite čia. Kas valandą įdedame kelias sauso alksnio, obels malkas, jei trūksta vandens – įpilame dar. 

 

Rūkykloje yra dvigubos sienelės su termoizoliacija, tad temperatūra palaikoma tolygiai. Rūkyklos yra metalinės ir saugios – tinka laikyti patalpoje, pavėsinėje, terasoje ar lauke.  

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės. O su šia malkine rūkykla rūkinti maistą Jums bus labai paprasta!

 

SKANAUS!