KEPTA VIŠTIENA ROYAL GRILL GRILYJE SU DANGČIU

Publikuota 2017-08-10
Jums reikės:
- 1 kg. vištienos (sparnelių, kulšelių ar ketvirčių; ketvirčius reikia padalinti į 3 dalis);
- 1 v.š. druskos;
- 1-2 a.š. česnako miltelių;
- 1 v.š. vištienos prieskonių (be druskos);
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
 

Vištieną ištriname su visais prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti 1 val.   

  1. Įkuriame grilį su dangčiu. Naudojame  sausas malkas (tinka lapuočiai ar vaismedžiai 1- 1,5 metų džovinimo) arba kokybišką medžio anglį. Uždegant ugnį stengiamės nenaudoti degaus skysčio dėl ilgai išliekamo nemalonaus kvapo, naudojame įdegtukus, o įkuriant medžio anglį naudokite elektrinį grilio uždegiklį Looftlighter.
  2. Malkų arba medžio anglies žarijos turi pabalti. Dedame groteles į grilį ir laukiame kol įkais, tada su grilio šepečiu jas nuvalom. Kelioms minutėms uždengiame grilio dangtį, kad nusitovėtų pastovi temperatūra apie 200C.
  3. Dedame vištieną ant grotelių ir kelias minutes apkepame  abi puses be dangčio.
  4. Uždarome dangtį. Pageidautina naudoti maisto termometrą, kuris matuoja vidinę mėsos temperatūrą. Mes naudosime išmanųjį termometrą Grilleye. Vieną zondą įsmeigiame į sparnelius (nes jie greičiausiai iškeps), kitą – į didesnį vištienos gabaliuką.
  5. Kepame, kol vištiena pasieks 74 C vidinę temperatūrą. Kepimo laikas turėtų būti apie 20-30 minučių.
  6. Atidarome dangtį ir paskrudiname vištieną iki norimos spalvos. Baigę kepti, išimkite vištieną nuo grotelių  ir palaikykite 5-10 minučių inde. Prie vištienos tiks morkų salotos ir baltas atvėsintas vynas.

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

Kokybišką malkinį grilį su dančiu gaminamą Latvijoje galite įsigyti čia:

SKANAUS!