RŪKYTAS KARŠIS PAGAL PAMARIO ŽVEJŲ TRADICIJAS (GREITAS SŪDYMAS)

Publikuota 2017-07-25

Jums reikės:
- karšio apie 2 kg.;
- 70 g arba 2 v.š. su kaupu druskos;
- 0,5 susmulkinto arba smulkiai sukapoto (peiliu) česnako;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).

  1. Padarome žuvies išklotinę.
  2. Druska GAUSIAI pabarstome karšio nugarą ir visai nedaug – pilvą. Taip pasūdytą žuvį palaikome 1 val. Prisileidžiame didelį indą šalto vandens ir 2-3 panardinimais druską nuplauname. Karšį nudžioviname ir pagardiname pipirais ir česnaku.
  3. Prieš rūkant žuvį būtinai reikia ją išdžiovinti (palaikyti sausoje patalpoje, tinka ir virtuvėje). 
  4. Rūkykla įkaitinama iki 110 laipsnių. Prieš dedant žuvį atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 70-80 C. Į rūkyklą įdedame indą su vandeniu (apie 5 L) ar smėliu. Pakūros durelėse sumontuotos oro sklendės pagalba, sumažinamas oro padavimas.
  5. Žuvį dedame ant grotelių. Kad žuvis nepriliptų, groteles galima teptuku ištepti aliejumi.
  6. Rūkiname 70-90 C temperatūroje apie 1,5 valandos, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 55C. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia. Realiai pakanka vieno karto sausų alksnio, obels malkų užkrovimo. 
Rūkykloje yra dvigubos sienelės su termoizoliacija, tad temperatūra palaikoma tolygiai. Rūkyklos yra metalinės ir saugios – tinka laikyti patalpoje, pavėsinėje, terasoje ar lauke.  Daugiau patarimų rasite facebook “Gera rūkykla” puslapyje – junkitės. O su šia malkine rūkykla rūkinti maistą Jums bus labai paprasta!
 
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
 

SKANAUS!