RŪKYTOS MIDIJOS

Publikuota 2017-06-07
Jums reikės:
- midijų 1 kg.;
- druskos apie 1 arbatinį šaukštelį (pagal skonį);
- citrinpipirių 1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį);
- 3-4 skiltelės susmulkinto arba smulkiai kapoto česnako;
- žuvies prieskoninių žolelių mišinio (be druskos).
 
1. Prieš rūkant midijas būtinai reikia jas išdžiovinti (gerą pusvalandį palaikyti sausoje patalpoje). 
2. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant midijas atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 70-80 C. Į rūkykloje esantį indą supilame vandenį (apie 5 L). Sumažinamas oro padavimas.
3. Midijas dedame į folijos indą su skylutėmis.
4. Rūkiname 70-80 C temperatūroje apie 30 minučių. Realiai pakanka vieno karto sausų alksnio malkų užkrovimo.

Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Dūmas yra išgaunamas natūraliai, degant sausoms malkoms. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta. 
 

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 
SKANAUS!