Jums reikės:
- vištienos ketvirčiai 6 vnt.;
- druskos apie 2 valgomus šaukštus (pagal skonį);
- 5-6 skiltelės susmulkinto arba smulkiai kapoto česnako;
- paukštienos prieskonių (be druskos)(pagal skonį);
- pipirų;
- kmynų.
1. Vištieną įtriname druska, pipirais, paukštienos prieskoniais ir česnakais;
2. Uždengiame maistine plėvele ir marinuojame 12 val. šaldytuve;
3. Išėmę iš šaldytuvo, vištieną apverdame 10-15 min.
4. Po apvirimo vištieną būtinai reikia išdžiovinti (gerą valandą palaikyti sausoje patalpoje). Prieš dedant į rūkyklą, galima vištieną apibarstyti kmynais;
4. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Prieš dedant vištieną atidarome rūkyklos dureles, taip sumažindami temperatūrą iki 80-90 C. Į rūkykloje esantį indą supilame vandenį (apie 5 L). Sumažinamas oro padavimas.
5. Vištienos ketvirčius išdėliojame ant grotelių ir dedame į rūkyklą. Rūkiname 80-90 C temperatūroje apie 2-2,5 val., kol vištienos vidinė temperatūra pasieks ne mažiau 72C. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą
galite įsigyti čia.
Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Dūmas yra išgaunamas natūraliai, degant sausoms malkoms. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta.
SKANAUS!