RŪKYTAS UPĖTAKIS (karšto rūkymo)

Publikuota 2017-06-07
Jums reikės:
- upėtakio iki 2 kg.;
- druskos apie 2 arbatiniai šaukšteliai (pagal skonį);
- citrinpipirių 1 arbatinis šaukštelis (pagal skonį);
- pusė susmulkinto arba smulkiai sukapoto (peiliu) česnako;
- žuvies prieskoninių žolelių mišinio (be druskos).
 
1. Padarome žuvies išklotinę ir užmarinuojame žuvį. Pamarinuotą laikome per naktį (galima ir trumpiau). 
2. Prieš rūkant žuvį būtinai reikia ją išdžiovinti (apie valandą palaikyti sausoje patalpoje, tinka virtuvėje). 
3. Rūkykla įkaitinama iki 110-130 laipsnių. Į rūkykloje esantį indą supilame vandenį (apie 5 L) arba smėlį (pagal skonį). Sumažinamas oro padavimas pakūroje.
4. Žuvį dedame ant grotelių. Kad žuvis nepriliptų, groteles teptuku ištepame aliejumi. 
5. Rūkiname 70-80 C temperatūroje apie 1 valandą, Rūkiname 70-80 C temperatūroje apie 1 valandą, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 55C. Vidinei temperatūrai matuoti skaitmeninį maisto termometrą galite įsigyti čia. Realiai pakanka vieno karto sausų alksnio malkų užkrovimo. 
 
Rūkykloje yra dvigubos sienelės, tad temperatūra palaikoma tolygiai, nureguliuojant pakuros durelėse įrengtą oro padavimą. Su šia rūkykla rūkinti labai paprasta. 
 

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!

 
SKANAUS!