PROFESIONALUS ŠALTO RŪKYMO LAŠIŠOS FILĖ SU BORNIAK RŪKYKLA (sūdymas sūrime)

Publikuota 2025-09-22
Jums reikės:
 
  1. SŪDYMAS. Druską ir cukrą ištirpiname vandenyje ir išmaišome vandenyje. Lašišos filė supjaustome apie 500g. juostelėmis ir dedame į sūrymą. Sandariai uždengiame indą ir dedame į šaldytuvą 5-7C.  Sūryme laikome 3-4 paras pagal lašišos storį: 1 cm - 1 para. 
  2. ATMIRKYMAS. Lašišą atmirkome šaltame vandenyje, apie 20C, 10 min. 
  3. APDŽIOVINIMAS. Nusausiname, pabarstome žuvies prieskoniais (nebūtina) ir dedame į BORNIAK rūkyklą. Rūkykloje nustatome 22C ir džioviname su ventiliatoriumi 30 minučių.
  4. RŪKYMAS. Su Borniak rūkykla rūkiname 12-24 val. 22C temperatūroje, pagal skonį. Su Royal Grill arba Abas rūkykla, naudodami šalto dūmo generatorių (stalčių) - 12-24 val. Tobulam skoniui rekomenduojame alksnio drožles.
  5. ATVĖSINIMAS. Atvėsiname per naktį, 12 val.,  15C temperatūroje.

Tokiu būdu rūkytą lašišą šaldytuve galima laikyti  iki 7 dienų. Rekomenduojama užvakuumuoti, kad nedžiūtų ir išlaikytų tobulą skonį. iki 20 dienų.

Skanaus!

BORNIAK automatines rūkyklas galite įsigyti čia.

Rūkyklas, kepsnines, šašlykines įsigyti čia:  www.gerarukykla.lt

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!