ŽUVIES RŪKYMAS SU BORNIAK, KLASIKINIS ŽUVIES SŪDYMO RECEPTAS

Publikuota 2025-02-21

Tai vienas populiariausių, tradicinis ir profesionalus žuvies rūkymo receptas! Lėtai sūdyta žuvis įsisūdys tolygiai ir skaniai. O dūmuose išrūkyta žuvis bus TOBULA!!!

Jums reikės:

Universalus žuvies sūrymas (sūdymui) 1LITRUI VANDENS

 

  1. SŪDYMAS. Išvalytą žuvį (be žiaunų) panardiname į sūrymą ir laikome 2-4 paras, priklausomai nuo žuvies dydžio. Per parą įsisūdo apie 1 cm. Laikymo temperatūra 7C.
  2. PRIESKONIAVIMAS. Išėmę iš sūrymo, žuvį nuplauname po tekančiu vandeniu. Nusausiname ir žuvies vidų barstome prieskoniaiS ir smulkintu/kapotu česnaku.
  3. APDŽIOVINIMAS. Dedame į rūkyklą ir 30 min. apdžioviname su ventiliatoriumi. Temperatūra 80C.
  4. RŪKYMAS. Rūkome 2-3 val., priklausomai nuo žuvies dydžio. Žuvis turi pasiekti mažiausiai 55C vidinę temperatūrą. Temperatūra 80C.
  5. ATVĖSINAME.

SKANAUS!

Video reportažą kaip mums sekėsi rūkyti su elektrine BORNIAK rūkykla galite rasti mūsų youtube kanale GERA RŪKYKLA LT čia.

BORNIAK automatines rūkyklas galite įsigyti čia.

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!