Tobulo skonio Amerikietiški BBQ šonkauliukai su BORNIAK rūkykla

Publikuota 2024-07-18

Tai vienas populiariausių tradicinių Amerikietiškų BBQ šonkauliukų receptas! Lėtai ir ilgai dūmuose kepti-rūkyti šonkauliukai tiesiog išsineria ir mėsa krenta nuo kaulo. Mėsytė ypač minkšta ir sultinga. TOBULA!!!

Jums reikės:

Klasikinė amerikietiška šonkauliukų glazūrai su medumi (aitresnė):
- 2 v.š. medaus;
- 2 v.š. pomidorų pastos;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 v.š. česnako miltelių;
- 0,5 a.š. druskos.
- maltųjų juodųjų pipirų.
 
Amerikietiška šonkauliukų glazūrai spanguolėmis ir coca cola (saldesnė,švelni):
- 1 v.š. medaus;
- 3 v.š. pomidorų padažo ar kečupo;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 150ml coca cola
- 150g spanguolių džemo
- maltųjų juodųjų pipirų.
 
 
  1. SŪDYMAS, MARINAVIMAS. Šonkauliukus nuplauname ir nuiimame plėvelę nuo kauliukų. Gerai išprieskoniuojame ir įtriname rub`ą. Šonkauliukus dedame į BORNIAK rūkyklą.
  2. ŠILDOME. 1 val. 110C.
  3. RŪKYMAS. 1 val. 110C.
  4. LĖTAS KEPIMAS FOLIJOJE. 2-4 val. 130C. Įpilame 50mg obuolių sulčių, užsukame foliją. Mes labiausiai mėgstame karbonadinius, storus šonkauliukus, tad juos kepame 4 val. (priklausomai nuo šonkauliukų storio) 
  5. KARAMELIZAVIMAS. 30 min. 130C. Šonkauliukus pertepame su teptuku gleizą ir karamelizuojame. 

Rekomenduojame patiekti su raugintom, marinuotom daržovėm ir keptom ar fri bulvytėm. 

Video reportažą kaip mums sekėsi rūkyti su elektrine BORNIAK rūkykla galite rasti mūsų youtube kanale GERA RŪKYKLA LT čia.

BORNIAK automatines rūkyklas galite įsigyti čia.

SKANAUS!

 

Gerų ir kokybiškų kepsninių galite įsigyti čia:  www.gerarukykla.lt

Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!