ŽUVIES RŪKYMAS SU BORNIAK RŪKYKLA (karštas rūkymas)

Publikuota 2024-04-26

DĖMESIO! Profesionalus ir universalus žuvies rūkymo receptas.

Jums reikės:

Sūrymui paruošti reikia:

 
  1. SŪDYMAS. Paruošiame sūrymą, druską ir cukrų gerai išmaišome, kol ištirpsta. Sūrymu užpilame žuvį, kad žuvis būtų pilnai apsemta. Laikome šaldytuve ar vėsioje patalpoje (apie 7C) 1-2 paras, priklausomai nu žuvies storio.
  2. ATMIRKYMAS. Pamirkome švariame vandenyje 20C temperatūroje 3-5 min.
  3. MARINAVIMAS. Žuvį nuvalome, nusausiname ir pabarstome žuvies prieskoniais ir kapotu česnaku.
  4. APDŽIOVINIMAS. Rūkykloje nustatome 47C temperatūrą ir įstatome ventiliatorių. Laukiame kol žuvis apdžius. Paprastai trunka apie 30 min.
  5. RŪKYMAS. Rūkykloje nustatome 80C temperatūrą ir rūkiname 1,5 - 2.5val. Žuvis turi pasiekti ne mažiau 56-60C vidinę mėsos temperatūrą.

Atvėsiname ir ragaujame. SKANAUS

 
Pažiūrėkite kaip mums sekėsi rūkinti video filmuką. Video matysite 150L talpos BBDS 1,4v rūkyklą. Video rasite ČIA
Elektrinę rūkyklą BORNIAK įsigyti galite čia.