ŠALTO RŪKYMO ŠONINĖ SU BORNIAK RŪKYKLA (senoviškas, profesionalus receptas)

Publikuota 2023-12-04

Rekonstruotas, profesionalus, daugiau nei 100 metų senumo receptas!

Jums reikės:

Sausas sūdymas:

 

  1. SAUSAS SŪDYMAS. Šoninę apipjaustome ir paruošiame vienodo dydžio gabalus. Įtriname druskos ir cukraus mišiniu. Visiškai sandariai uždarome, statome į šaldytuvą prie 3C temperatūros 20 paroms. Po 10 parų mėsą apvartome, sukeičiame vietomis ir vėl statome į šaldytuvą.
  2. ATMIRKYMAS. Dedame šoninę į drugną vandenį (20C) ir laikome 2-3 valandas.
  3. RŪKYMAS. Visuoise rūkymo etapuose nustatome 45C ltemperatūrą.
  1. ATVĖSINIMAS. Leidžiame mėsytei atvėsti 12 val. 10-12C temperatūroje. Galima valgyti, galima vakumuoti.

Rekomenduojamas gaminio galiojimo terminas: sukabinti 4C temperatūroje – iki 6 mėnesio. Suguldyti horizontaliai 4C temperatūroje – ne daugiau, kaip 2 mėnesiai. Kambario temperatūroje galima laikyti iki 1 mėnesio. Vakuumuojant produktą, galiojimo terminas dar pailgėja ir nedžiūsta.

Automatinę elektrinę BORNIAK rūkyklą įsigyti galite čia.

Kaip mums sekėsi rekonstruoti šį receptą, pažiūrėkite video štai čia. SKANAUS!