Jums reikės:
- 2 kg vištos sparnelių;
- 1 v.š. druskos;
- 1 a.š. maltos saldžiosios raudonosios paprikos;
- 2 a.š. mėgstamų prieskonių be druskos
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
- 4-5 skiltelės smulkinto česnako:
- 4 v.š. aliejaus.
Glazūrai reikės:
- 4 v.š. šaukštai medaus;
- 1 v.š. saldžiosios paprikos;
- 2 v.š. česnako miltelių;
- 5 v.š. pomidorų padažo. Mėgstantiems aštriau rekomenduojame Tabasco ar kitą aštrų padažą;
- 1 v.š. sviesto
- Maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
- Vištienos sparnelius supjaustome į tris dalis. Trečios mažiausios dalies nenaudojame – iš jos galėsite išsivirti skanų sultinį.
- Paprieskuoniuotus sparnelius palaikome bent 2 valandas šaldytuve.
- Įkuriame KAMADO arba ROYAL GRILL kepsninę. Anglių užkūrimui naudojame LOOFT X. Dedame Kamado kepsninėje deflektorius į aukščiausią poziciją, o ROYAL GRILL kepsninėje dangčio sklendžių pagalba nustatome temperatūrą apie 200C. Kamado kepsninėje dedam riebalų surinkimo indą su vandeniu, o ROYAL GRILL kepsninėje – tiesiog sparnelius į kepimo indą. Kepame 30 min., tada apverčiame sparnelius ir kepame dar 30 min.
- Paruošiame glazūrą: visus ingredientus sudedame į puodą ir kaitiname kol užvirs. Sparnelius gerai suvilgome glazūroje ir dar kelioms minutėms dedame ant grotelių.
Vištos odelė traški, mėsytė sultinga ir krenta nuo kaulo!
SKANAUS!
Daugiau įvairių priedų ir aksesuarų savo kepsninėms ir griliams ieškokite čia.
Daugiau patarimų rasite Facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!