Jums reikės:
- 2 kg kiaulienos mentės;
- 2 v.š. druskos;
- 2 a.š. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- 2 a.š. maltų lauro lapų;
- 2 a.š. česnako miltelių;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
- Prieskonių mišiniu gerai įtriname mentę ir paliekame marinuotis šaldytuve per naktį.
- Kepimui su Kamado kepsnine naudojame kokybišką medžio anglį. Greitai ir lengvai su uždegikliu LOOFTLIGHTER įkuriame kepsninę. Padedame kelias sausas malkutes ar rūkymo kūbelius ant žarijų. Šį kartą kepame ant netiesioginės kaitros su karščio skirstytuvu (deflektoriumi). Deflektorių apvyniojame folija arba ant deflektoriaus dedame lėkštutę, o į ją pilame vandens (taip riebalai kris į vandenį ir nesvils).
- Ant kepimo grotelių padedame mentę. Nustatome 90-110C. Rūkiname-kepame 3 val. ir mažiausiai vieną valandą su dūmeliu, kol mėsa pasiekia 74C vidinę temperatūrą. Vidinei maisto temperatūrai pamatuoti termometrus galite įsigyti čia.
- Vyniojame į kepimo popierių ir 3 val. kepame 110-130C temperatūroje, kol mėsa pasiekia 94C vidinę temperatūra. Mėsytė sultinga, plėšoma.
SKANAUS!