Jums reikės:
- 1 kg šonkauliukų;
- 1 v.š. druskos;
- 1 a.š. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 a.š. maltų lauro lapų;
- 1 a.š. česnako miltelių;
- maltų juodųjų pipirų (pagal skonį);
- 0,5 stiklinės natūralių obuolių sulčių – kepimui.
Glazūrai:
- 2 v.š. medaus;
- 2 v.š. pomidorų pastos;
- 3 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. saldžiosios paprikos miltelių;
- 1 v.š. česnako miltelių;
- 0,5 a.š. druskos.
- maltųjų juodųjų pipirų.
- MARINUOJAME. Šonkauliukus (nesupjaustytus, prieš tai nulupus plėvę) pamarinuojame su visais išvardintais prieskoniais ir palaikome šaldytuve per naktį.
- Prieš parūkant šonkauliukus, būtinai reikia juos išdžiovinti (palaikyti sausoje patalpoje, tinka ir virtuvėje).
- Įkaitiname Kamado kepsninę iki 150 laipsnių. Kepsime 130C temperatūroje, todėl nereikia dėti daug anglių į kepsninę (taip lengviau kontroliuoti žemą temeratūrą). Ant žarijų dedame rūkymo kubelius ir medieną (obelis,alksnis,vaismedžiai). Dedame karščio skirstytuvą (deflektorių). Ant deflektoriaus rekomenduojame padėti indą su vandeliu riebalų surinkimui arba deflektorių apvynioti folija. Ant deflektoriaus dedame kepimo groteles.
- PARŪKINAME.Šonkauliukus dedame ant grotelių ir nustatome apie 90-130C. Parūkiname 1 val.
- KEPAME FOLIJOJE. Dedame šonkauliukus į foliją, įpilame 40 ml. natūralių obuolių ar apelsinų sulčių. Kepame 130C su deflektoriumi dar apie 2 val. Kepame, kol šonkauliukai pasieks 96C laipsnių vidinę temperatūrą. Tam reikia turėti maisto termometrą. Patikimus ir šiuolaikiškus skaitmeniniu termometrus rasite mūsų svetainėje čia
- GLAZŪRUOJAME. Išimame šonkauliukus iš folijos. Ištepame vieną pusę šonkauliukų pagaminta glazūra. Dedame ant grotelių ir kepame 130-150C apie 10 min. kol glazūra gražiai karamelizuojasi. Taip pat padarome su kita šonkauliukų puse.
Kokybiškas ir patikimas Kamado kepsnines rasite mūsų el. parduotuvėje čia.
Daugiau patarimų rasite facebook “Rūkiname Kepame Griliname.” grupėje - klube – junkitės!
SKANAUS!